17. juli 2024

Fuldt hus til camp på Hadsten Fri Fagskole

Når Hadsten Fri Fagskole i påsken holder GastroCamp for 7.-9. klasse elever, er det med alle pladser optaget. Campen er en del af et større projekt, støttet af Nordea-fonden, der skal være med til at få flere folkeskoleelever til at interesserer sig for erhvervsuddannelserne. 

I april bliver der ekstra gang i den på den frie fagskole, når 16 piger og drenge, i tre døgn flytter hjemmefra, for at afprøve livet på en kostskole, mens de kombinerer det med deres interesse for at lave mad. Temaet for årets camp er bæredygtigt streetfood, og ender ud i et lille streetfood arrangement for forældre og de andre elever på skolen. Skolens faste elever bygger boder og laver skilte og pynt til eventet. Mandag aften er der foredrag ved MadMikkel, som blandt mange andre ting også er GO COOK ambassadør. 

Camp’en er en del af en større strategi udviklet af de samlede frie fagskoler, og som er støttet af Nordea Fonden med 3,4 mio kroner. Projektet går under navnet ‘Prøv før du vælger’ og hensigten er at give folkeskoleelever en smagsprøve på et håndværksfag. De frie fagskoler afholder i år 12 camps indenfor brancherne ‘industri og håndværk’, ‘gastronomi og turisme’, ‘sundhed, omsorg og pædagogik’ samt ‘computerspilsudvikling’. Næste år er planen at dobbelt så mange camps udbydes. 

På Hadsten Fri Fagskole er alle fire erhvervslinjer under navnene Crafts, Food, Care og Game. Skolen har efter en periode med faldende elevtal fået knækket kurven, og er ved at få slået sig fast som en af erhvervslivets kostskoler. Det nye tiltag med Camps for 7.-9. klasser forventes blot, at give endnu mere vind i sejlene. 

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler