14. juli 2024

Det er gæsten der bestemmer festen – tak fordi du kom!

Gadespejlet oktober 2020 af Trine Merete Hagemann

Når jeg som frivillig modtager et klap på skulderen for at udvise initiativ til forskellige arrangementer og projekter i Hadsten, siger jeg, at det er mig der siger tak. For lidt klicheagtigt kan jeg konkludere, at den der giver, er den der får. Tit har jeg med sommerfugle i maven stået og tænkt ”mon det bliver taget godt i mod”. Og bagefter lettet og glad følt taknemlighed over alle de skønne mennesker i Hadsten som bakker op.

Jeg nyder at arrangere og være noget for nogen, ligesom jeg synes det er skønt at møde op og udfylde de rammer, andre har sat op. Hvem har ikke oplevet at være opstemt efter et godt arrangement – enten som deltager eller initiativtager? Selv har jeg børn som vokser op med foreningslivet i Hadsten og de mange skønne initiativer der kommer derfra. Bl.a. derfor betyder Hadsten noget for mig. For udover mange oplevelser til mine børn, rummer foreningslivet muligheden for netværk og fælleskab, der rækker langt ud over selve aktiviteten – både for mine børn og jeg.

Mangfoldighed af tilbud og frivillighed

Hadsten rummer mangfoldighed af tilbud – både af kommerciel og frivillig karakter. Hadsten Handel sætter gang på gang initiativer i gang som giver ”gang i gaden” og det øvrige foreningsliv står klar med masser af sport og andre initiativer – ofte i et skønt samarbejde på tværs af handel og foreninger. Se bare på initiativet omkring Café Snakbar som nu står som en dejlig café med spil og hygge drevet 100% af frivillige og donationer fra handelslivet i Hadsten.

Hvad var Hadsten egentlig uden et aktivt forenings- og handelsliv samt et korps af frivillige? Det ville være lidt tamt og upersonligt hvis du spørger mig. Bare en by med mennesker kørende til og fra arbejde og aktiviteter uden for byen. Ingen grund til fællesskab eller grund til at blive hængende hvis andet frister. Det samme gør sig gældende hvis ingen bakkede op om de initiativer der var.

Heldigvis har vi både initiativer og opbakning i Hadsten – og det skal vi værne om. Tro mig – det betyder virkelig noget, når man som initiativtager har brugt tid og tanker og så oplever det godt modtaget. For hvad er en fest uden gæster – eller hvis man som gæst ikke har nogen steder at gå hen?

Trine er aktiv frivillig i Hadsten og bor sammen med sin mand, 4 børn og hund midt i Hadsten og fortæller: “Jeg er optaget af den gejst og styrke der kommer med frivilliges engagement. Da jeg kom til Hadsten i 2003, oplevede jeg med det samme et stærkt forenings- og handelsliv som er klar til at give Hadsten gode, sjove og spændende oplevelser. Det gør mig til en glad og stolt Hadsten-borger. Derudover får jeg selv lyst til at bidrage som frivillig aktiv. Bl.a. som initiativtager til gratis yoga i Lilleåparken, tovholder på outdoor fitness projekt på Bavnehøj, underviser i Hadsten Motion og holdkaptajn til Stafet for livet”.

Relaterede artikler