27. maj 2024

Gadespejlet – det, som Hadsten kan!

Gadespejl af Isabell Friis Madsen

Marts 2020 er netop startet, mens vi er trådt ud af februar der har været den vådeste nogen sinde, og som der ud over markerer en milepæl i vores familie.

Det er i disse dage 15 år siden vi flyttede fra København til Hadsten. Min mand, vores lille datter og jeg. Selvom kontrasten til København var meget stor, var vi ikke i tvivl om, at Hadsten var det rigtige sted for os. Hverken min mand eller jeg kendte i starten af 2005 meget til byen, men Hadsten var nøje udvalgt ud fra kriterier som gode skoler, dagtilbud, fritidstilbud og foreningsliv. Vi travede rundt og inspicerede stisystemer, og udforskede byens muligheder, inden vi besluttede os.

Dét, vi ønskede os, var en tryg og velfungerende ramme omkring vores familie, som vi dengang tænkte nok skulle udvides med i hvert fald et par børn mere end vores dengang 9 måneder gamle datter. Siden har vi fået to sønner og endnu en datter, og 15 år senere sidder vi nu her med børn på 15, 14, 12 og 7 år – og tænker på, om vi fik det vi ønskede os?

Børn og voksne kender hinanden på kryds og tværs

Med 4 børn kan jeg sige, at vi nærmest over tid blev ”suget ind” i byens liv. Inden længe blev jeg involveret i først dagplejens og derefter børnehavens bestyrelse – og siden hen blev jeg valgt til byrådet. Min mand har af flere omgange været fodboldtræner i HSK. Gennem børnenes aktiviteter lærte vi i det hele taget hurtigt mange nye mennesker at kende – og efter 15 år har vi fået mange nære venner og gode bekendtskaber i byen.

Man mødes hele tiden, hvis ikke i Kvickly, i Søndergade eller i skolen – så på sidelinjen i håndboldhallen eller på fodboldbanen. Børn og voksne kender hinanden på kryds og tværs på den dér måde, hvor man deler en lille bid af hinandens dagligdag.

Foto: Peter Winding

Alt i alt synes jeg, at det vi fik ved at flytte til Hadsten var en nærhed og et fællesskab, som vi i hvert fald ikke havde i København. Denne weekend, som i øvrigt er ret karakteristisk for vores weekender i det hele taget, har budt på Favrskovmesterskaber i fodbold i Høsthallen både lørdag og søndag for vores drenge, fastelavnsfest i den yngstes klasse, og så selvfølgelig også en håndboldkamp, denne gang på udebane. Masser af aktiviteter, der alle sammen er drevet af frivillige lokale kræfter, som i stor stil medvirker til, at gode fællesskaber dannes blandt både børn og voksne.

Og det er for mig noget af det fineste, en by som Hadsten kan – og grunden til, at vi efter 15 år stadigvæk er ovenud tilfredse med at det blev her, vi slog os ned. Det er jo blevet her, vi hører til. Jeg tænker, at vi bliver hængende lidt endnu!

Foto: Breinholt Foto

Denne månedens Gadespejl er skrevet af Isabell Friis Madsen, der er valgt ind i byrådet for Socialdemokratiet, hvor hun sidder i Økonomiudvalget samt Børne- og Skoleudvalget. Hun er der ud over uddannelseskoordinator i sit civile job. Hun er bosiddende i Hadsten, gift og har fire børn.

Relaterede artikler

1 KOMMENTAR

  1. En fin fortælling om det at flytte fra hovedstaden ud til provinsen, hvor det så end må være!

Comments are closed.