18. maj 2024

Hvis ikke der er udvikling er der afvikling

ByensNyt Gadespejlet februar 2021 af Jeppe Holm

Byfornyelse, ændringer af midtbyplaner og høje bygninger i bymidten. Der er mange holdninger til udvikling af vores by. Der er tilsyneladende mangel på lejligheder med central beliggenhed.

Mange synes det er synd at inddrage områder og bygge i højden. Men mange der vælger at sælge hus og bo i lejlighed vil bo centralt og helst i stueplan. Alternativt skal der være en elevator og gerne sydvendt altan. Men der er også stor efterspørgsel på ældre lejligheder der ikke har elevator.

Vi bor i en uddannelsesby hvor mulighederne er mange. Heldigvis er der mange unge mennesker der starter deres udeboende liv i Hadsten. Men også mange vælger at bosætte sig her pga. arbejde eller uddannelse. Flere og flere får øjnene op for vi kun er ca. 20 min. fra Århus men toget.

Til gengæld er huslejen en helt anden, bedre parkeringsmuligheder og rigtig mange grønne områder og skove omkring os.

Mange vender tilbage til Hadsten, når det er tid til at ”falde til ro” og måske stifte familie. Byen tilbyder alt man skal bruge i det daglige. Mange pasningsmuligheder, skoler, tilbud til ungdommen, handelsmuligheder og kulturelle tilbud.

“Når man vælger at have ældre bygninger, følger der et ansvar med om at vedligeholde dem”

I mit daglige virke lejer jeg boliger og erhverv ud. De ejendomme, der er i porteføljen er alle ældre bygninger. De bliver løbende renoveret. Folk vil gerne have gode køkkener og badeværelser. Men ofte er det renoveringer som varmtvandsbeholdere, radiatorer, kloak, vandrør, vinduer, døre og tage der står for udskiftning. Alt sammen noget som ikke genererer mere lejeindtægt for udlejeren. Men når man vælger at have ældre bygninger, mener jeg der følger et ansvar med om at vedligeholde dem. Jeg lægger ofte billeder op på min facebook gruppe når der er lavet projekter i ejendommene. Der er mange følgere og der kommer ofte bemærkninger om det ”bliver flot”.

I mit eget arkiv er der mange billeder fra før og efter projekter. Det er en fornøjelse at se en ældre bygning blive renoveret med respekt for stilen. Jeg bruger primært lokale virksomheder, når der er behov for ekstern arbejdskraft. Det er nemt at komme til ejendommene da de primært ligger på Søndergade, Østergade, Nørregade og Vestergade.

Det er en fornøjelse, når lejere opsiger f.eks. en 2 værelses lejlighed for at flytte i en 3 værelses lejlighed hos mig. Så kan lejerne da ikke have været helt utilfredse. Jeg mener man skal opføre sig ordentligt da der altid er en fællesnævner et sted. Skønt når lejere vender tilbage efter at have boet andre steder.

Jeg er glad for at være med til at sætte mit præg på bybilledet med forskønnelse af gamle bygninger. Vi bliver nødt til at acceptere, at behovene ændrer sig løbende.

Hvis ikke vi er med i en udvikling er vi med til en afvikling.

Jeppe Holm er indehaver af Jeppe Holm Ejendomme og besidder en lang række udlejningsejendomme til både private boliger og erhverv. Jeppe Holm er også medinitiativtager til Hadsten MTB-spor, hvor han sammen med en række andre frivillige har etableret et moutainbike spor ved HSK idrætsanlæg. Han er aktiv i Hadsten Rotary Klub, har tidligere været aktiv på scenen i Favrskov Revyen, hvor han stadig sidder i bestyrelsen og fra tid til anden fortsat medvirker med ideer og tekster. Herudover er Jeppe Holm Ejendomme sponsor for Kulturhuset Sløjfen, Favrskov Revyen m.m.

Relaterede artikler