6. december 2023

Kort sagt, så er det et fantastisk hus

ByensNyt Gadespejlet, 1. september 2022

I ByensNyts artikelserie Gadespejlet giver vi lokale profiler ordet. Her får man mulighed for at fortælle, hvordan man oplever byen og lokalområdet fra sit eget gadespejl. Som med alle andre nyheder på ByensNyt er gadespejlsskibenten kun forpligtet af reglen om, at emnet skal omhandle lokalområdet og at man skal være konstruktiv.

Af formand for kulturhuset Sløjfen Michael Jensen

Sløjfen har i alle årene været genstand for diskussion. Alle har en mening om den. Og en del har en mindre positiv mening om den. Men kort sagt, så er det et fantastisk hus.

Der er mange aktiviteter: Revy, koncerter, foredrag, musikskole, tema dage/aftner (bl.a. organisationer) og meget meget mere. Private har også booket Cafeen til forskellige arrangementer.

Michael Jensen ved indgangen til Cafeen


Og her har vi lidt af det der mangler. Et stort køkken med en forpagter, så vi kan få mere aktivitet i cafeen. Vi er ved at finde alternative løsninger for musikskolen, så slagtøjslokalet kommer væk, så vi kan få det store køkken, som vi har ønsket i mange år.
Vi kan lave arrangementer hvor der indgår spisning fra egen Café. Der skal også leveres mad ud af huset.

Kommunen har nu afsat penge i budgettet til, at vi kan få lavet dette som vi ønsker det. Sammen med køkkenet, er der afsat midler, til at lave en plads til udeservering. Hvornår det går i gang, skal vi nok holde jer oplyst om.
Udeserveringen vil finde sted på grusarealet ved indgangen. Lige ned til åen. Fantastisk sted at sidde og nyde en frokost osv.
Glæder mig til, at gå ned i Sløjfen en lørdag eller søndag og nyde en brunch.
Jeg er meget positiv over, at det endelig sker. Især for Hadsten.

Kommunen er nu startet på klimasikringen ved Lilleåen. Der kommer store sten over mod Sunds Plads. Det skal hindre vandet i at løbe ind i byen. Men stenene kan også bruges af Cafeens kunder og Sløfens gæster. Man kan sidde på stenene og nyde det man har bestilt, eller blot nyde åen der løber forbi. Jeg er sikker på, at det bliver et samlingssted for mange.
Sløjfen bliver også et naturlig del af det, der sker vedr. Kollerup Enge.

Vi har også en stor legeplads på Sunds Plads i gang. Det bliver en legeplads med mange legeredskaber. Redskaber der ikke ses på alle legepladser.  En stor legeplads, som mange børnefamilier har efterspurgt.
Der er naturligvis taget højde for, at den ikke får samme redskaber som den legeplads, der skal laves på Kollerup Enge.
Det glæder jeg mig rigtig meget til.
I den forbindelse, bliver ramperne også lavet, i materiale, så de ikke skal renoveres ofte.

Det bliver et spændende tid, efterhånden som de forskellige ting kommer i gang.

Vi vil fra bestyrelsens side, holde jer orienteret via Facebook, Sløjfens hjemmeside og indlæg i andre medier.

__________________________________________________

Michael Jensen blev på brugermødet i marts valgt som formand for bestyrelsen i Hadsten Kulturhus Sløjfen. Michael har boet i Hadsten siden 1989 og har tidligere været engageret i bestyrelser i byens idrætsliv og i Frivillig Center Favrskov samt i politik, ligesom han også har været opstillet som byrådskandidat for Venstre, men vil nu prioritere sit formandskab i Sløjfen. Til daglig arbejder han som montørleder for en virksomhed i Lystrup..

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler