29. marts 2024

Malermestersønnens erindringer fra Vestergade

ByensNyt, Gadespejlet februar 2023

Denne måneds gadespejl er indledningen af et samarbejde med Hadsten Lokalarkiv, hvorfra vi her på ByensNyt fra tid til anden vil modtage lokalhistoriske bidrag.

Gadespejlet er derfor denne gang et tilbageblik på livet i Vestergade i Hadsten i begyndelsen af 1900 tallet. Erindringerne omhandler malermester Niels Andersen og hustru Maries familie i Vestergade 25, skrevet sidst i 1980’erne af sønnen Anders Jacob Ejlif Andersen, født 24/9-1898, der senere blev manufakturhandler i Nørager. Det smukke hus, som familien boede i dengang ligger den dag i dag stadig i Vestergade.

Hadsten Lokalarkivs formand Herluf Nydam Jensen har forfattet et lille forord til artiklen. Det kommer her:

“Hadsten lokalarkiv modtager jævnligt skriftlig materiale med gode beretninger om, hvordan det for længe siden var at bo og leve i Hadsten. Sådan en erindring har vi fået lov til at bringe i Byens nyt.”

“Det handler om et ungt par der er blevet gift i 1897 og har  stiftet hjem. Manden Niels Andersen er nyudlært malersvend og starter sin egen virksomhed og hustruen Marie Andersen passer hjemmet på bedste vis, med alt hvad der hører til på den tid med pasning af børn og et hjem i bedste orden både ude og inde. Værsågod at læse beretningen fra malerparrets søn Anders Jacob Ejlif Andersen, født 24/9 1898”:

Tilgiv venligst, at artiklens grafik og fotos ikke helt er i den kvalitet, som vi normalt anvender på ByensNyt, men tiden sætter jo sine spor.

Relaterede artikler