ByensNyt, Gadespejlet 1. oktober 2023 af Flemming Aaen Jensen
For godt og vel et par år siden valgte min hustru og jeg at sælge vores gamle hus på Siriusvej i Hadsten. Et stort klasisk parcelhus fra 70’erne hvor vi havde boet i 17 år. Her er vores børn vokset op og en stor del af vores rødder i Hadsten er skabt her.
Vi valgte at flytte – ikke langt dog, da vi valgte at bygge et nyt nus på Flegebakken. Fra mit lille hjemmekontor er jeg så heldig at have udsigt over en del af byen og det er således her mit Gadespejl befinder sig.
En stor del af min fritid er brugt på at engagere mig i byens fællesskaber. Det strækker sig fra forældrebestyrelser, skolebestyrelse, sportsforeninger, det frivillige hold bag biografen, folkekoret i Lyngå, politik og i år har jeg tillige fået æren af at være præsident for Rotary Hadsten.
Byen, engagement og frivilligheden
Jeg er glad for vores by. Jeg ser et lokal samfund som i mine øjne er velfungerende, et lokal samfund der udvikler sig og vokser. Jeg møder mennesker som vil noget med deres by, mennesker der frivilligt bruger energi på at være noget for fælleskabet og det tror jeg er helt fundamentalt afgørende for om en by som vores lever.
Ofte starter engagementet med, at man har en helt personlig interesse. Motivationen for at gå ind i en forældrebestyrelse eller skolebestyrelse er som regel at man ønsker at sikre bedst mulige rammer for sine børn. Hvis man interesserer sig for, eller er god til, håndbold eller fodbold bliver man eksempelvis en del af holdet bag HSK eller Hadsten Håndbold. Er man til film og teknik engagerer man sig i biografen osv. Derefter kan det udvikle sig. Nogle viger den personlige interesse for glæden ved at være en del af fællesskabet – ja ind imellem venskab.
Min kæphest i den sammenhæng er – lad være med at lade dig skræmme af tanken om størrelsen på opgaven. Hvis du kan finde energi og tid til at købe harpiks til håndboldklubben, køre ud med plakater for biografen en gang om måneden, servere kaffe i SnakBaren et par timer om ugen osv. – så er du med til at gøre forskel.
Tre konkrete eksempler
SnakBaren er i mine øjne et super godt initiativ. Dels er der skabt et mødested for ung såvel som ældre. Uanset om du er til Backgammon eller strikke tøj så kan du komme og få en kop kaffe, en kage og en snak. Dels støtter det et godt formål gennem Røde Kors og sidst men, ikke mindst så giver det unge en erfaring med det at være i et frivillig men, forpligtende fælleskab hvor man sammen skaber værdi for sig selv og andre.
Hadsten biograf drives udelukkende af frivillige, der står for alt lige fra bestilling af film, rengøring, indkøb, salg af billetter, visning af film osv. Vi er omkring 80 frivillige organiseret i forskellige hold, der hver især byder ind med det, man nu kan. Jeg er super stolt over, at det er lykkedes os at skabe en moderne biograf, som vores kunder er glade for og som er økonomisk i meget fin form. Dette ikke mindst i en tid, hvor der er mange andre tilbud og stor konkurence fra streamin tjeneste og lignende.
Rotary. Hadsten har en lokal Rotary klub og jeg har, som nævnt, i år, æren af at være præsident. Det er en anderledes form for frivillighed. Et netværk af tidligere og nuværende erhversfolk, der mødes i et socialt og inspirerende fælleskab, hvor vi samtidig får indsamlet penge til velgørende formål. Jeg ser frem til et år, hvor vi får skabt en større synlighed omkring Rotary gennem offentlige arrangementer samtidig med at vi støtter lokale og internationale projekter.
Tak for ordet og de bedste hilsner
Flemming Aaen Jensen
__________________________
Flemming Aaen Jensen er 55 år og senior manager hos Atea. Han bor i Hadsten sammen med sin kone og tre børn. Han er – og har i mange år været frivillig i lokalområdet i en lang række sammenhænge. Han har været opstillet til byrådet for de konservative ved de to seneste valg og repræsenterer herudover også partiet i vælgerforeningens lokalbestyrelse.