18. januar 2022

Optimismen bobler

ByensNyt Gadespejlet, September 2021 af Jan Erik Elgaard, indehaver ByensNyt

Da genslyngningen af Lilleåen ved Kollerup åbnede i sidste uge var det med deltagelse af rigtig mange Hadsten borgere som med interesse fulgte med i det nye flotte naturprojekt i Hadsten Midtby.

Den aktive deltagelse i projektet var et stærkt symbol på, at Hadsten efter en periode med Corona, hvor vi isolerede os og holdt os hjemme nu igen meget gerne deltager i de mange gode ting der sker i vores by.

Og har vi så noget at have optimismen i?

Ja, det er der ingen tvivl om. Hadsten og omegn er i en rivende udvikling og der er masser af tegn på optimisme og vi behøver ikke spejde ret langt for at få øje på dem, der vil 8370 og tror på potentialet og mulighederne i 8370.

Og vi er lige så mange, der bor her og som selv tager initiativ til nyt eller bakker op om alt det nye der sker.

Da Stafet for Livet løb af stablen i weekenden var det med hele 519 deltagere. Og det til trods for at mange konfirmationer, runde fødselsdage og andre arrangementer, grundet begrænsninger i foråret, var blevet forlagt til netop denne weekend. En af de meget aktive teams i stafetten var Team Lyngå, som med stor tilslutning fra byens borgere, atter dokumenterede et stærkt sammenhold i det lille bysamfund.  

  

Da Hadsten i lørdags tog afsked med Team Rotary Favrskov, deltog henved 150 lokale i begivenheden i Søndergade. Endnu flere var med, da Sparekassen Kronjylland sammen med de lokale idrætsklubber tidligere på måneden arrangerede Børneløb, hvor man ydermere formåede at samle et flot bidrag ind til klublivet.

Hadsten Bio melder om gode besøgstal efter genåbningen og der er masser af gode film at glæde sig til. Sløjfen har planlagt et superflot efterårsprogram og må allerede melde udsolgt til de første par arrangementer. Det lover godt for 20-års jubilæet i december.

Favrskov Revyen oplever stor interesse for efterårets fire forestillinger. Og her hvor der stadig er en hel måned til premieren har man næsten udsolgt til de to ud af fire forestillinger. Også selv om man har åbnet for yderligere billetter, så man nu kan rumme 125 i salen hver aften.

På lørdag genåbner Cafe Snakbar med musik og taler og det vidner om, at det kan lykkes frivillige ildsjæle, selv i en coronatid at holde momentum og opretholde gejsten, hvis bare projektet er i orden. Og her er projektet virkelig i orden. Sjældent har man set så flot et møde mellem generationerne, som i Snakbar, hvor seniorer står sammen med unge i kaffebaren for at servere skøn barista-kaffe til gæsterne, hvoriblandt mangfoldigheden er lige så stor som hos  de frivillige. Et virkelig flot eksempel på frivillighed og samarbejde.

Simon Buus fra Familiemesse Hadsten, der finder sted d. 31. oktober, melder om rigtig god tilslutning af stande og der skal ikke mange flere til, før de røde lamper må tændes. Det borger også for en god tilslutning. Hvis der er mange stande skal publikum nok dukke op.

Bo fra Tøjeksperten har længe haft kig på Hadsten og når han åbner i morgen har vi igen en herretøjsforretning i byen. De øvrige handlende har taget godt imod ham og håber på god opbakning, hvor Hadsten Handel i morgen byder den nye butik velkommen med Herrefed aften og markerer dagen med biler, øl og pølser i gaden.

Den samme oplevelse af velkomst og optimisme gav Svenne, der er den nye butikschef i JYSK, også udtryk for da vi fra ByensNyt besøgte ham ved åbningen i sidste uge. JYSK har også udpeget Hadsten som en af de områder, som de tiltror god vækst og fortsat udvikling.

Det samme afspejler sig også i grundsalget i byen. Da de første grunde blev sat til salg på den nye udstykning Flegebakken med priser på den anden side af millionen var der flere der gav udtryk for, at det niveau var for højt for Hadsten. Siden er 55 af de 61 grunde solgt og af de sidste 6 er de 3 reserverede. Det resulterede i en udstykning af yderligere 70 grunde på jordstykket ved siden, der er kommet til at hedde Seglager. Her er der allerede solgt 56 grunde og af de resterende 14 er de 4 reserverede. Og i Hadbjerg har man fået mere end 100 nye borgere i byen og det giver dem den største procentuelle vækst i hele Favrskov kommune.

Og interessen for at studere på Favrskov Gymnasium eller Den Jydske Haandværkerskole, der begge ligger her i byen og har stor succes har aldrig været større.

Så jo det går godt i 8370.

Ja, der er masser af glæde sig over. Bak op om byens forretninger og arrangementer, deltag i kulturlivet og hold også øje med det der sker i de små samfund uden for Hadsten.

Vores lokale ildsjæle i idræt, kultur og forretningsliv brænder aldrig ud, hvis vi giver dem en grund til at holde lyset tændt.

Kimen er lagt – optimismen bobler og det eneste vi behøver at gøre er at bakke op.

Vi glæder os til at møde jer alle derude.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
scattered clouds
6.1 ° C
6.9 °
4.7 °
94 %
7.3kmh
32 %
tirs
6 °
ons
6 °
tors
1 °
fre
2 °
lør
4 °