27. maj 2024

God opstart på Favrskov Gymnasium

Det er nu to uger siden, at Favrskov Gymnasium slog dørene op til det nye skoleår, og rektor, Morten Schytte Caspersen, melder om en god opstart. ”Det er dejligt, at gymnasiet efter et noget specielt forår nu igen summer af liv, og at vi er godt i gang med alle klasser og alle årgange,” udtaler Morten Schytte Caspersen og uddyber: ”Vi har heldigvis stadig ikke haft et smittetilfælde, og således heller ikke nogle hjemsendelser. Både for de nystartede og for alle dem, der var hjemme det meste af foråret, er det af stor betydning. Man behøver blot se på situationen i Aarhus og de aarhusianske elevers reaktion for at forstå betydningen af at komme i gang med skoleåret.”

Vi har set flere smittetilfælde og hjemsendelser på andre af landets skoler og gymnasier, og på Favrskov Gymnasium er man da også bevidst om, at hjemsendelser kan blive nødvendige.

”Det er vigtigt at huske, at vi fortsat har at gøre med en alvorlig sygdom, og set i det perspektiv er hjemsendelser noget, vi gør for at passe på hinanden og på samfundets tarv. Hjemsendelser er noget værre bøvl, og ikke noget, vi ønsker, men det er sådan set et konstruktivt redskab, og det må vi tage i brug om nødvendigt. Efter forårets periode med fjernundervisning føler vi os bestemt klar til det. Fagligheden skal nok fungere på de præmisser, og eleverne vil hurtigt være tilbage. Det vigtige er at stoppe sygdommen.”

I den forbindelse har Morten Schytte Caspersen særligt opmærksomhed på 1g-klasserne: ”Vi er virkeligt lettede over, at 1g-eleverne nu kender hinanden og deres lærere. Vi er kommet godt i gang, og hvis vi får brug for at sende grupper hjem, har vi nu nogle relationer at bygge på. Gode relationer er noget vi prioriterer meget højt her på gymnasiet, og også i forbindelse med fjernundervisning er gode relationer helt uvurderlige.”

Rektor Morten Schytte Caspersen
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler