28. maj 2023

Hadsten Gade Grand Prix afslører nu yderligere to UCI profiler til løbet på torsdag

Hadsten Gade Grand Prix tæller nu hele seks UCI profiler

Det er den tidligere U23 danske mester, europamester og verdensmester i enkeltstart Johan Price-Pejtersen, der bl.a. sammen med Mads Pedersen som kaptajn og Michael Mørkøv netop er udtaget til at præsentere Danmark ved Europamesterskaberne i landevejscykling i Tyskland kun 3 dage efter gadeløbet i Hadsten. Den 197 cm høje tempospecialist Johan Price-Pejtersen kører for world-tour holdet Bahrain Victorious og har allerede i sit første år hos holdet bl.a. deltaget i etapeløbene Schwiz Rundt, Ungarn Rundt og Romandiet Rundt.

Kasper Andersen

Herudover stiller stortalentet, 20 årige Kasper Andersen også til start. Han kører for kontinentalholdet Hagens Bergmann og er tidligere junior-europamester, foran bl.a. stortalentet Juan Ayuso. Efter sigende står Kasper Andersen over for at blive en del af verdenstjernen Tadej Pogacars cykelhold UAE Team Emirates efter sommeren. I hvert fald fremgår Kasper Andersens navn på UCI´s hjemmesides liste over stagiaires hos UAE Team Emirates. Dette er dog endnu ikke bekræftet af storholdet. Uanset fremtidigt hold er det en stærk ung profil, der på sit seneste hold Team ColoQuick blandt andet udmærkede sig med en tredjeplads ved Fyen Rundt.

De to navne fuldender rækken af fuldtids professionelle ryttere, der også tæller Tour de France deltagerne Mads Pedersen, Andreas Kron og Michael Mørkøv samt world tour profilen Asbjørn Hellemose. Dertil kommer ryttere fra tre af Danmarks bedste kontinentalhold; Team ColoQuick, der stiller op med lokale Jeppe Pallesen, Restaurant Suri Carl Ras og Riwal Cycling Team, der sidste år var Danmarks bedste cykelhold.

Løbet arrangeres af paraplyorganisationen Hadsten Sport, Event og Kultur og finder sted i et tæt samarbejde med bl.a. Hammel Cykleklub, som byder ind med know-how, sparring og mandskab og med andre lokale aktører herunder; Hadsten Kultur og Idrætscenter, Lindbergh Sport m.fl. Løbets overskud kanaliseres da også tilbage til medvirkende klubber og foreninger.

Her et klip fra løbet fra et tidligere år, hvor bl.a. Mads Pedersen og Lars Bak (i de røde cykeltrøjer) deltog. I år tegner det til, at der, som i løbets velmagtsdage, igen kommer langt flere folk på lægterne.

Favrskov Kommune, Byens VVS, OnlineSynlighed.dk og Vestjysk Bank er nogle af løbets største sponsorer men herudover bidrager en lang række lokale virksomhedspartnere til at skabe et stærkt finansielt grundlag for løbet, der gør, at man kan tiltrække danske ryttere fra den absolut øverste hylde.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler