24. marts 2023

Hadsten Lokalarkiv fejrer 50 år i 2020

I anledning af jubilæet er der udgivet en flot bog. Bogen begynder med et gammelt digt om værdien af at samle slægtsminder, og det er hvad de gør i Hadsten lokal arkiv. 

Ove Rosenkvist har læst bogen, og her følger hans anmeldelse.

Alle gode billeder og manuskripter fra gamle dage forsvinder ofte i digitaliseringens mørke. Her er historie fortalt at folk, der kan fortælle historier, som kan huske inden det er for sent og som glæder andre med deres vid om slægtshistorie i Hadsten og omegn. Mange har bidraget, men det er formanden Herluf Nydam, den daglige leder, Gunhild Dalgaard og medarbejder Margit Bagger, der har fundet de fleste historier frem.

Lokale Bidrag

En række lokale borgere har også bidraget med artikler. Størst indtryk gør Gregers Petersens ti beskrivelser af iværksættere i Hadsten gennem årene.

Bogen er tilrettelagt af Kurt Quist Nielsen, der er en kunstner på bogområdet. Med gamle gulnede billeder, og nyere farvebilleder har han præsenteret byens liv fra længdebanen åbnede i 1862, til i dag. Hans families livsværk med bogtrykkeri og avisudgivelse i Hadsten, er en af Gregers Petersens iværksætterhistorier.

Der er mange gode historier blandt artiklerne som Sløjfens sande historie, fortalt af Sløjfens moder, Anne Grethe Dahl, tidligere borgmester i Hadsten Kommune samt historierne om Ko-Niels og Møllen i Galten.

Det er den perfekte julegave. Bogen fås for 100 kroner plus porto hos Hadsten Lokalarkiv, eller på Arkivernes Dag i Sløjfen, lørdag den 14. november fra 10-12, hvor bogen får følge af et glas vin.

Relaterede artikler