28. maj 2023

Hele Danmarks Familieklub starter i Hadsten

Med et ønske om at sætte familien først og tid af til leg og fællesskab, kommer Hele Danmarks Familieklub nu til Hadsten. Mange familier har allerede tilmeldt sig den nye klub og de søger derfor frivillige, der vil være med til at facilitere det hyggelige fællesskab i klubben.

Hele Danmarks Familieklub er et samlingssted for alle slags familier. Her mødes alt fra enlige fædre til sammenbragte familier og tilflytterne i måltidsfællesskaber faciliteret af frivillige. Uanset hvad man kommer med, og hvor man kommer fra, kan hver enkelt familie gøre en forskel i og for fællesskabet. Idéen er simpel: ingen børnefamilier skal stå alene, hvis de gerne vil være en del af et fællesskab – alle har noget at give, og alle kan få gavn af nye relationer og fællesskaber med nærvær i højsædet.

Alle slags familier og familiekonstellationer kan deltage i en familieklub. Hver familieklub består af op til ni familier og et team af frivillige, der mødes ca. to gange om måneden i et halvt år. De frivillige står for planlægning og koordinering, indkøb af mad og aktiviteter til børnene. Det er gratis at være med i en familieklub – det gælder også måltiderne, der bliver serveret.

”I Hadsten håber vi at kunne starte en familieklub i foråret 2020. Mere end ti familier har allerede tilmeldt sig og et par frivillige står klar til at komme i gang, men der er brug for 2-3 frivillige mere. Gerne nogle der kan lide at lave mad eller engagere børn og voksne i sjove og hyggelige aktiviteter”, siger Sine Mikkelsen, der er projektkoordinator hos Hele Danmarks Familieklub, til ByensNyt.dk og fortsætter:

”Man kan også tage hele sin familie med som frivillig i Familieklubben, så man både kan gøre en forskel for andre familier, og samtidig være sammen med sin egen på samme tid”

Sine Mikkelsen fortæller, at når de seks måneder er gået, håber man på, at folk har lyst til at fortsætte, på den ene eller anden måde, og skulle man have lyst kan man såmænd også godt fortsætte i Familieklubben, hvor der så måske vil komme nye familier til efterfølgende.Er man interesseret i at være med i Familieklubben i Hadsten, så kan man tilmelde sig som både som familie og frivillig via projektets hjemmeside: https://heledanmarksfamilieklub.dk/

Om Hele Danmark Familieklub

Hele Danmarks Familieklub er et civilt samfundsprojekt af KFUMs Sociale Arbejde i samarbejde med FDF og KFUM-Spejderne med støtte fra A.P. Møllerske Støttefond.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler