12. april 2024

Herrefed fredag i Hadsten blev et tilløbsstykke

Motorbrøl, biler, fadøl, rom og bluesmusik var nogle af de ingredienser der ikke bare trak mænd og drenge i alle aldre til midtbyen til Hadsten Handels herrefed fredag i går aftes.

For det ser ud til, at det er hele familier, der er taget af sted. Nord for banen på parkeringspladsen ved Sundhedshuset står brandvæsenet klar med to flotte brandbiler, hvoraf den ene er udstyret med en stigekurv.

De flinke brandmænd inviterer publikum op i kurven og fortsatte resten af aftenen med at give folk mulighed for at se byen fra luften. Efter sigende rammer kurven først sin fulde udstrækning ved de 30 meter. Ved 21 tiden anslog en af brandmændene over for ByensNyt, at de nok har givet 200 borgere en tur op i kurven.

I søndergade er der gang i bluesmusikken og der var sat de fedeste biler op i gaden som tiltrækker masser af folk for et nærmere øjesyn. Der er guldgravning i skovlen på en af Rye Andersens gravemaskiner, der er romsmagning hos Peter i Skjold Burne, der er slush-ice og popcorn ved Hadsten Optik, der er fadøl foran centralkroen og Mille Hoe er mødt op med sin formel 5 racer.

Fra tid til anden sætter Mille sig ved rattet og lader racerens motor buldre og hver gang trækker det masser af drenge og mænd til. Flere af dem bliver en smule forbløffet over, at det rent faktisk er den unge Mille der er kører af vognen.

Altid smilende Mette i Hadsten Optik er glad for, at hun må i gang med at fylde mere saft på slush-ice maskinen, for “det er jo bare et udtryk for, at der mennesker i byen, så det er jo skønt” siger hun mens hun koncentreret hælder saften på.

ByensNyt kigger ind til Bo i Tøjeksperten et besøg. Butikken havde i går et års fødselsdag og det år er gået bedre end ventet fortæller han. “Jo, jeg synes vi har fået en rigtig god start. Byen har taget godt i mod os, konceptet i Tøjeksperten passer godt til byen og den kundegruppe vi møder” siger Bo. “Vores målgruppe er jo nok primært +40 segmentet, men vi oplever også yngre kunder i butikken og dem kan vi også sagtens betjene” siger han. “Der er stadig nogen der bliver overrasket over, at vi igen har en herretøjsbutik i byen, men der går heldigvis længere og længere i mellem” smiler han. Mens jeg taler med Bo falder øjnene først på en fed Eterna skjorte og siden med en elegant mørkeblå habit og bliver bekræftet i, at butikken har nogle rigtig flotte varer.

Vi aflægger også Balderus et besøg. Knud er kørende sin flotte varevogn og har taget nogle af sine egenproducerede EK 48 stole med og fremviser også en servietholder i eget design og som her i byen både kan købes i Kop & Kande og hos Balderus.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler