23. september 2023

Højskole melder fuldt hus igen

Det bliver endnu et travlt forår på Hadsten Højskole. For sjette år i træk, kan de melde udsolgt på deres forårshold. Den 5. januar flytter 106 piger og drenge ind på Østergade 49, hvor de tager hul på 23 ugers højskole. Søgningen har været ekstraordinær stor i år, og allerede siden først i november har der været venteliste på forårsholdet.

Den store interesse er en klar indikator for, at Hadsten Højskole kan tilbyde de unge noget, de ikke finder andre steder, siger forstander Jakob Kjærsgaard Mortensen.

“Jeg tror, at Hadsten Højskole tilbyder unge et meningsfyldt mellemrum, hvor der er plads til at søge indhold, fordybelse og at vælge med hjertet – hvad vil jeg gerne, og hvad kunne jeg godt tænke mig at blive klogere på. Jeg tror det i lige så høj grad handler om ønsket om at blive til nogen som at blive til noget. Og jeg er sikker på, at det er helt afgørende, at det foregår sammen med en masse andre unge mennesker, der er det samme sted i livet. De åbner hinandens horisonter, lyder det fra forstanderen i en pressemeddelelse.

Søgning fra hele landet

Forstanderen har også et bud på, hvorfor netop Hadsten Højskole er et attraktivt valg for de unge.

“Hadsten Højskole er på en gang en klassisk og en moderne højskole, der vægter fællesskab og seriøse fag og giver mulighed for at kombinere flere fagområder under det samme ophold”.

Det er ikke kun i lokalområdet, at Hadsten Højskole er populær. Der er elever fra både Sjælland, Fyn og hele Jylland. De fleste er mellem 18 og 24 år og kommer til skolen med vidt forskellige udgangspunkter.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler