26. februar 2024

Højt til vejrs

Man skal ikke have trang til højdeskræk, hvis man er ansat i OK Nygaard og har fået til opgave af Favrskov Kommune at knudebeskære træerne langs Østergade.

Mens den ene af de to arbejdskvinder (hedder det det?) stod på liften i flere meters højde og klippede løs af allétræerne, stod den anden og dirigerede fra jorden. “Vi er i gang med at knudebeskære træerne” fortalte den koncentrerede medarbejder på jorden som ikke ville have navn og ansigt med “og det skal nok blive rigtig flot, men der går lige nogle år” sagde hun.

Når man knudebeskærer, holder man træerne i samme højde ved at fjerne samtlige ris fra træerne og klippe dem helt ind til knuderne med omkring to års mellemrum. På den måde opstår over tid de så karakteristiske knuder, så træerne nogle gange bliver helt skulpturelle at se på.

Dejligt at kommunen på den måde er med til at forskønne vores midtby også selv om der går lidt tid, før det bliver rigtig pænt.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler