8. december 2023

Indvielse af den nye klimasikring ved Sløjfen blev et tilløbsstykke

Trods solskin var det bidende koldt da Favrskov Kommunen fredag eftermiddag kl. 14.00 inviterede til indvielse af den nye klimasikring på Sunds Plads.

Trods kulden havde det lokket adskillige af byens borgere af huse, ligesom en række af kommunens folkevalgte havde besluttet sig for at møde op.

Borgmester Lars storgaard holdte en fin tale, hvori han talte om tilblivelsen og glædede sig over, at projektet ikke alene skulle tjene som en effektiv klimasikring men samtidig var blevet til en rigtig flot byforskønnende løsning, som i weekender med godt vejr må forventes at tiltrække en stor del af Hadstens familier, ligesom det formentlig vil blive et tilflugtssted for børn og unge, når cafeen får ny forpagter og køkkenet bliver udvidet i løbet af sommeren.

Projektet indeværer bla. et nyanlagt trappeanlæg ved Sløjfen, hvor man kan opholde sig og nyde Lilleåen, når der er almindelig vandstand, og som kan lade sig fylde med vand og dermed bidrage til at afværge oversvømmelser, når vandmasserne trænger sig på.

Udover trappeanlægget indebefatter projektet også en udvidelse af Lilleåen med spunsvægge og jorddiger samt en bedre og mere sammenhængende sti langs Lilleåen fra Kollerup Enge til Lilleåparken.

Borgmesteren var i sin tale endda lige ved at love, at fandt stedet så attraktivt, at han kunne se sig selv i badeshorts tage en svømmetur i åen en dejlig sommerdag.

På ByensNyt fik vi god lejlighed til at tale med flere af de fremødte som alle roste tiltaget og arrangementet. Vi fik bl.a. hilst på Sløjfens formand Michael Jensen og på Sløjfens kommende leder Trine Valentin Sølgaard og hendes kollega Eva Svejvig samt flere af de nuværende og tidligere folkevalgte. Udover dem vi ser på billederne fik vi også et glimt af byrådsmedlem Erling Kvist Andersen og Thake Fogh Cordt.

Snart duftede det da også af Gløgg og æbleskiver, som man kunne varme sig ved og det resulterede helt sikkert i at flere blev hængende lidt længere tid, end den bidende kulde ellers inviterede til.

Dejligt at se den store tilslutning til det nye flotte projekt.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler