19. maj 2024

“Jeg var klar til at lukke butikken”

Da Mette Frederiksen for lidt over to uger siden gik på skærmen, og meddelte at landet skulle lukke ned, så var der nok mange der tænkte, at det ville blive svært at holde deres butikker åben.

Det tænkte Lars Simonsen fra Hadsten Blomster i hvert fald, men han kom hurtigt på andre tanker, og det er han særdeles glad for i dag. Der er rygende travlt i butikken, og telefonen står nærmest ikke stille, mens at ByensNyt.dk er på besøg mandag morgen, og den har været tæt på rødglødende de sidste par uger. Det samme har messenger, mail og webshoppen været.

“Jeg var klar til at lukke butikken, efter pressemødet, men det gjorde jeg heldigvis ikke, fordi det havde jo været helt vanvittigt. Vi havde lavet nødplan for personalet og gjort klar til at lave noget af det, vi ellers ikke når til dagligt, men det har vi aflyst igen. Vi har i stedet måtte arbejde over, kaldt ekstra ind og droppet fridage”, fortæller Lars Simonsen til ByensNyt.dk og fortsætter:

“Vi har svært ved at følge med, og så har vi jo også skulle indføre nye tiltag med max begrænsning i butikken samt afspritning hele tiden, så der har været meget at forholde sig til, men vi klarer det, og selvfølgelig med et stort smil”

Hadsten Blomster har især travlt med udbringning af blomster, og er oppe på fem til seks gange flere leveringer end normalt, og det er der, i følge Lars Simonsen, flere forskellige grunde til.

“Nu, hvor folk ikke kan ses på samme måde som før, så er det en god og kærlig måde at sige, at man tænker på hinanden. Det varmer at få en buket, og jeg tror at mange i denne tid har brug for det. Der ud over kan folk jo ikke deltage i sølv og guldbryllupper, begravelser og lignende, og så kan man jo i hvert fald sende en buket i stedet”

Corona-krisen har også åbnet op for nye idéer mange steder, og hos Hadsten Blomster har det blandt andet betydet, at man har lavet et samarbejde med Tulipangården i Selling, og at man snart indleder et samarbejde med Mester Jakob.

“Vi har kørt tilbud sammen med Tulipangården de sidste to torsdagen, og det har virkelig været en succes, og så starter vi snart et samarbejde med Mester Jakob, hvor man sammen med en flot buket og nogle af vores andre varer, kan få kager og påskeæg fra dem. Vi forsøger at hjælpe hinanden så godt vi kan, og der er jo mange andre der også er kommet med nye tiltag, blandt andet Hadsten Computer og FavrskovOnline, så jeg fornemmer at folk gerne vil byen og er klar til at hjælpe, hvor de kan”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler