9. december 2023

Jordbærsæsonen er i gang i Selling

Det er sommer, det er sol, og det er jordbær. Igen i år sælges der jordbær i Selling, og det er et flot jordbærår.

Den bagende eftermiddagssol holdt ikke Thanh Huy Ly og Thy Do og deres to børn væk fra pluk selv markerne. De bor i Hinnerup, men lagde torsdag vejen forbi Selling for at fylde skåle og spande med de røde bær.

“De skal med hjem i fryseren, så vi kan få lækre, kolde smoothies her i varmen.”

Der blev åbnet for selvpluk i søndags, og jordbærrene er nemme at finde, for der er mange, og de er store. Der er så mange jordbær, at åbningstiderne er udvidet de kommende dage.

”Vi kan ikke klage over antallet af bær. Og det er pæne bær, de har fået masser af sol”, siger Else Torp.

Else Torps mand, Jens Torp, driver Tulipangaarden i Selling, og når tulipansæsonen slutter, ja så starter arbejdet i jordbærmarken. Selvom mange allerede har været i gang med at plukke, så forventer han, at de fleste vil komme forbi i weekenden.

”Det helt store rykind har ikke været endnu. Vi ligger under 100 kg jordbær om dagen i plukselv. Fra gårdbutikken sælger vi omkring fire gange så meget”, siger han.

I gennemsnit plukker selvplukkerne omkring fire kilo, så skal du være årets jordbærplukker, kan du altså nå det endnu.

“Der kommer mange af dem, hvor vi siger, de skal have til fryseren. Det er jo skønt, de der ægtepar, der kommer og plukker til fryseren og simpelthen går i gennem systematisk og hjælper hinanden og samarbejder”, siger Else Torp.

Dagens bedste skyggeplads 🙂

Jens Torp har solgt tulipaner i 25 år, men startede for seks år siden med at sælge jordbær fra gården.

”Dengang jeg fyldte 60 og sagde mit arbejde op for at passe mit landbrug, der startede jeg med jordbær. Det er en kort, hektisk sæson at sælge jordbær, men der er et voldsomt stort arbejde inden med at passe jordbærrene. Det kan godt være, sæsonen kun varer 4-6 uger, men den tid, der går forud, den skal regnes med.”

Foruden jordbær sælges der i år også nyopgravede kartofler, og der er også ærter på vej.

”Jens er sådan en, der ikke kan lade være med at starte nyt. Han er plantemand og en nørd. Vi har haft et hav af forskellige ting. Sidste år havde vi hvidløg, løg og ærter, og vi har også haft halloweengræskar. Han går op i det og arbejder hele tiden for at blive bedre. Det er en livsstil. Han kan ikke lade være”, fortæller Else Torp.

Else kiggede forbi marken, da Jens måtte hente friske forsyninger på gården.

De regner med at have jordbær et stykke ind i juli måned. Lige nu sælges honeoye, der er en af de tidlige sorter, men de har flere forskellige sorter, så der er jordbær i så lang tid som muligt.

”Når der er sol og sommer, så er det skønt, og jordbær er dejligt”, slutter Else Torp.

I weekenden er der åbent for selvpluk fra 10-17. Find åbningstiderne på selling-jordbaer.dk.

Janni Jeppesen
Janni Jeppesen
Janni holder styr på ByensNyts sociale medier. Hun studerer på Journalisthøjskolen i Aarhus, hvor hun også bor. Hun er opvokset i Lyngå og har spillet håndbold og arbejdet i Hadsten i flere år.

Relaterede artikler