18. maj 2024

Jul i byens butikker (13)

Hvis du ikke har lagt mærke til det, kan vi da godt fortælle, at Facebook Hadsten og ByesnNyt til hver dag i december har lavet julehistorie som knytter sig til byens butikker. I dag d. 13. december besøger vi Fysio Shop i Sundhedshuset.

“Julen betyder traditionelt en travl december, hvor folk gerne vil have undersøgelse eller behandling for smerter, de ikke ønsker at gå på juleferie med. Der kan også være en del der ønsker gavekort til indlægssåler, strømper eller behandling” fortæller indehaver Karsten Høgh til ByensNyt. “Udover det betyder julen lidt mere kage, lidt mere kaffe og lidt mere hygge” siger han med et lækkersultent blik i øjet. “og her i december har vi julepyntet butikken og serverer dejlig kaffe til kunderne, småkager og chokolade. I vores dejlige atrium i Sundhedshuset Hadsten har vi rejst og pyntet juletræet og Hadsten Billedskoles unge har udsmykket hele rummet med deres flotte kunst under temaet ”LYS”. Udover det er vi bare ligeså rare og hyggelige, som vi plejer, hos Fysio-shop.dk” mener Karsten.

“Personligt synes jeg at COVID-19 har fyldt rigtig meget i år” siger Karsten “og der har været flere udfordringer end glæder, men jeg glæder mig over at vi genopdager, at vi lever i et dejligt land, hvor ferier og oplevelser kan udleves uden at vi altid behøver suse til udlandet. Det samme gælder vores dejlige Hadsten og omegn, Favrskov kommune og sommerens ophold på vores dejlige strande lige i nærheden. Området har så mange dejlige naturperler og kulturelle oplevelser at byde på.

“For mig er julen en dejlig tid og når først tonerne fra “It´s beginning to look a lot like Christmas” af Michael Buble´eller “driving home for Christmas” med Chris Rea lyder ud af højttalerne og når duften af risengrød og julebagværk samt lysene der spredes rundt på byens huse og i haverne på hundelufter-turene dukker op, så kommer jeg for alvor i julestemning” fortæller Karsten “og så kan jeg godt lide julesalmen “Glade jul”” erkender han.

Hjemme hos familien privat er det særligt årets pakkespil, som Karsten ser frem til. “Det er et af højdepunkterne. Der bliver kæmpet flittigt. Mine medarbejdere ved ikke endnu, at der også venter et pakkespil inden jul her i butikken, men det finder de ud af” siger han han smilende.

“Og vi får selvfølgelig and derhjemme juleaften. Traditionen er konfitteret andelår, en hel stegt and til blandt andet at lave den helt rigtige sovs. Hjemmelavet rødkål, brunede kartofler og menu kartoffel chips. Så sænker juleroen sig efterfølgende. Og vi er så heldige at kunne hente julesmåkagerne hos min mor” indrømmer han. “Hun bager klejner, jødekager og fedtebrød og det hører bare julen til hos os”.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler