21. maj 2024

Jul i byens butikker (2)

I samarbejde med Facebook Hadsten bringer ByensNyt hver dag i december en lille historie med en af de handlende i byens butikker og saloner for at høre lidt om, hvordan de oplever julen. I dag, 2. december fortæller vi om Lars Simonsen fra Hadsten Blomster.

“Ved du hvad? Det bedste ved julen er, at det er den tid på året, hvor vi for alvor kan vise noget af alt det vi kan” siger Lars bejstret, da ByensNyt kigger ind. “I december kan vi rigtig slå os løs. Se nu bare her” siger han og løfter et flot pyntet bildæk op. “Den her opgave fik jeg fra mekaniker Thomas Bach, der bad mig lave en juledekoration der afspejlede det vi laver og lige nu skiftes der jo masser af sommerdæk til vinterdæk, så det glæder jeg mig til at vise ham. Så vil jeg sige glædelig HJUL til ham og sige til ham, at jeg godt ved at de DÆKKER et stort område” fortsætter Lars grinende i sit sædvanlige gode humør.

For Lars er det særligt nærværet og samværet i julen der er det allervigtigste, “men derudover er december jo bare forretningsmæssigt en utrolig vigtig måned for os. Adventskranse, juledekorationer, kranse, pynt, buketter, der er jo bare gang i det hele” siger han og fortæller, at der også er stor interesse for flere af butikkens specialiteter.

“Og så lige en anden ting” siger han. “For mig betyder de mange lys, både stearinlys i stuerne og julelys-pyntede forretninger og huse utroligt meget. Al den lys i en ellers mørk tid, det gør mig bare glad” siger han.

“Nu ved jeg ikke om du ved det”, hvisker Lars lidt hemmelighedsfuldt, “men jeg kender jo julemanden og på allertætteste hold hører jeg om de mange børns ønsker og forventninger og al den her mystik og de mange hemmeligheder, der med til at gøre os glade og forventningsfulde. Det nyder jeg.”

“Jeg tror jeg kommer til at tænke tilbage på et 2020, som et år, der ganske vist på mange måder var besværliggjort” siger Lars helt højstemt, “men hvor vi i handelen oplevede, at den her by er i stand til at stå sammen og bakke op. Viljen til at bevare og støtte har været overvældende og det tror jeg, at vi alle er taknemmelige for” afslutter han.

“Hvad skal I have at spise juleaften?” spørger jeg til sidst Lars, som kækt svarer: “Jeg spiser det der bliver serveret for mig – og det gør jeg med glæde!”

I morgen besøger ByensNyt endenu en af byens forretninger. Følg med her på sitet.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler