6. december 2023

Jul i byens butikker (5)

I samarbejde med Facebook Hadsten, sætter vi her på ByensNyt fokus på Hadstens butikker, naturligvis med fokus på julen og de traditioner som er forbundet hertil.

Hos Mrs. Jones i Søndergade er der godt gang i handlen allerede tidligt på formiddagen, og Helle Bandholtz-Madsen, der ejer butikken, ligger da heller ikke skjul på, at december er en god måned at være tøjhandler i.

“Det er en måned, hvor vi pakker mange gaver ind, ikke kun julegaver, men også til kalender og adventspakker, fordi vi har en hel del accessories, der passer godt til den slags. Det er en tid med mange mænd i butikken, men også en tid, hvor vi oplever, at der lige bliver købt lidt ekstra til en selv, så december er også en måned med selvforkælelse”, konkluderer Helle.

Hun har haft butikken i 16 år, så man skulle synes, at der havde sneget sig nogle juletraditioner ind?

“Vi pynter selvfølgelig op, så butikken er fin, men jeg synes ikke vi har nogle bestemte ting vi skal, for at det er jul. Om det er en tradition ved jeg ikke, men vi har jo åbent, lige som de andre butikker, om søndagen, og det synes jeg er vældig hyggeligt. Der er lidt en anden stemning, og folk er mere afslappede, så jeg har bestemt ikke noget imod at holde søndagsåben”, lyder det fra Helle, der i lighed med mange af de andre i Søndergade, har oplevet stor lokal opbakning i 2020, og har haft et rigtig godt år salgsmæssigt.

“Det har virkelig været et godt år, og folk har i den grad bakket op om os, det har været helt fantastisk. Vi har fået mange nye kunder, som helt sikkert skyldes Corona, både her fra byen, men også fra Randers, hvor jeg oplever at der kommer flere og flere fra. Man tænker lidt, at kan det da være rigtigt, men det kan det, og det er da bare glædeligt”, kommer det optimistisk fra Helle.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler