28. februar 2024

Jul i byens butikker (7)

Så nåede vi til 7. december i vores julekalender, som er lavet i samarbejde med Facebook Hadsten. Vi er nået til en jubilar, nemlig Bjarne fra Photocare i Søndergade. Tidligere i år, rundede han nemlig 25 år som butiksejer.

Fotobranchen har om nogen mærket forandringens vinde i de seneste år, hvor digitaliseringen for alvor har taget over, og mange udelukkende tager billeder med deres mobiltelefon. Julekort med foto af familien er heller ikke noget der bruges tid og penge på længere, men til gengæld er der godt gang i salget af kalender med fotos fra året der er gået.

“Vi oplever stor stigning på kalendere og familiefotos, så det er en forholdsvis travl måned. Vi tager dog ikke længere så mange portrætfotos som tidligere, men der er stadig en efterspørgsel på det, om end det er i en helt anden skala end for år tilbage, hvor det virkelig var en stor ting”, fortæller Bjarne Vedholm.

Til gengæld er der stadig godt salg i kameraer, men også kikkerter er populært her op til ju.

“Vi sælger mange polaroid kameraer, de er virkelig blevet populære, og dem kan vi næsten ikke få nok hjem af. Der er også folk der går efter digitale kameraer, men i noget mindre skala, og så sælger vi faktisk også en del kikkerter. Det er særligt det lidt ældre segment, der gerne vil have en god kikkert, til når de er ude i naturen, og at dømme efter salget, er der mange naturelskere i Hadsten”, fortæller Bjarne med et glimt i øjet.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler