1. december 2023

Jul i byens butikker (9)

ByensNyt og Facebook Hadsten sætter i december måned fokus på julen i byens butikker og i dag d. 9. december er det DanBolig, som er i søgelyset.

I modsætning til mange af de andre butikker i byen adskiller december sig ikke væsentlig fra de andre måneder. Vores travlhed afhænger helt af, hvor meget vi har til salg. Så december har både været den bedste måned et år mens den andre gange har været mindre god. I år er den pænt travl. “Men ikke mere end, at vi har haft tid til at hygge os med hinanden”, siger Tommy Risgard. “Næh forleden, da vi mødte ind en morgen var alt her på kontoret pakket ind i gavepapir” griner Joan Pank. “Ja, der er ingen tvivl om at nissen havde været på spil” fortsætter Tommy. “Vi måtte lige bruge de første minutter på at pakke kontorstole, skriveborde, og computere ud, før vi kunne komme i gang med dagens arbejde, men vi har en lumsk mistanke om, at vores kolleger i Hinnerup har haft en lille finger med i spillet, så mon ikke det var dem, der havde lånt nøglen ud til drillenissen? Det formoder vi i hvertfald” smiler Tommy.

“Vi er ikke nået så langt med julepynten herinde i butikken” indrømmer Joan, mens jeg skæver til den enlige træabe mellem Joan & Tommy, der dog i julens anledning er udstyret med nissehue og så to nisser mere i lokalet. “Men i morgen sætter vi vores fine designjuletræer op. Vi har i første omgang valgt at fokusere på vores fine julelys om vinduerne, som vi sætter op sammen med Nordea, så det ser ens ud. Det synes vi selv er rigtig flot og det bliver da også bemærket af vores kunder. Men vi blev alligevel enige om at gøre lidt mere ud af det herinde i butikken også, så der også er lidt nyt at kigge på, både for dem, der kommer ind og dem der går forbi”. “Ja og lige nu er er der jo faktisk rigtig mange der kigger ind” afbryder Tommy hende. “Ja, og det er bare hyggeligt” svarer Joan. “Vi er jo både med i Hadsten Handels Julekalender, hvor vi har to låger og har samtidig vores egen advendtskalender, som er en fortsættelse af det vi startede da corona satte ind. Her udlodder vi gavekort til en valgfri butik i byen, for den på måde, kan vi være med til at støtte op om den lokale handel,” siger Joan,”Ja, det synes vi faktisk er særligt vigtig i denne tid”, istemmer Tommy.

Både i Joans og i Tommys familie har de tradition for at hente juletræ lokalt. Tommy har ofte været af sted med sine to døtre for selv at fælde træet, men i år, har de blot udvalgt det træ de gerne ville have hos en lokal udbyder.”Vi plejer gerne at købe vores træ hos juletræshandleren ved Sløjfen” fortæller Joan. “På den måde støtter vi HSK og da han samtidig sponserer træerne til byens gader, så vælger vi så at støtte ham” fortæller hun.

Hos Tommys familie står den på and og flæskesteg juleaften. “Og det klarer vi på grillen, det smager bare godt men inden da har vi her i løbet af december flere gange bagt hjemmelavede æbleskiver i svinefedt og selv om det sætter sig lidt på sidebenen, så smager det fantastisk” siger han begejstret. “Det har vi da ikke mærket meget til” siger Joan skuffet, mens Tommy undskylder sig med, at han da bestem ikke vil byde på småkolde æbleskiver fra dagen før. Hos Joan står den også på and juleaften. “Og vi har en tradition med, at vi uanset, hvor forspiste vi er, så finder vi skroget frem til midnat og så går vi løs på det, så vi får det hele med” griner hun.

Som et ekstra krydderi plejer de op til jul lige at tage en tur rundt til deres vigtigste samarbejdspartnere med lidt chokolade og ønsker god jul. “Det er en dejlig tradition” fortæller de, mens ByensNyts udsendte takker af og tygger af munden, mens DanBoligs gode kaffe og chokoladen stadig kan smages hele vejen tilbage til kontoret.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler