15. juni 2024

Jul i byens butikker (1)

ByensNyt har i samarbejde med Facebook Hadsten her i december en føljeton, hvor vi hver dag taler med en af de handlende i byens butikker og saloner for at høre lidt om, hvordan de oplever julen. I dag, 1. december er det Beth Pedersen fra Standard

ByensNyt fangede en travl Beth i Standard netop som butikken havde pyntet vinduerne flot op med juletræer og gode julegaveideer og for Beth betyder julen for det første mange ekstra arbejdstimer. “Derfor glæder vi os da også over, at de mange ekstra timer også plejer at give pote i forhold til en god julehandel” siger hun og fortsætter: “I år ser det særligt ud til at være strik og veste der bliver nogle af de mest populærer varer i butikken, det kan vi allerede mærke nu” fortæller hun.

“Vi plejer jo at byde på mine hjemmebagte småkager og kaffe, men det kan vi jo desværre ikke i år pga. corona-pandemien, men mon ikke vi kan vende tilbage til den tradition næste år?” lyder det forventningfuldt. For Beth har det været tradition, at hun trods de mange timer i butikken alligevel finder tid i en weekend op til jul at bage julebag. “Ja, det skal der være tid til” siger hun, “Det hører julen til og det er der julestemningen plejer at indfinde sig” smiler hun. “Det der får mig i julestemning er; duften, af julebag, de glade kunder i butikken og ikke mindst de dejlige toner fra en god julekoncert i kirken op mod jul” fortæller hun og i hjemmet pynter Beth og Lars altid selv op til jul d. 1. søndag i advent.

Men ellers er samværet i familien det allervigtigste i julen. “Ved du hvad”, siger hun, “når vi kommer hjem efter lange julearbejdsdage, så er det bare en stor fornøjelse at være samlet i familien juleaften”.

Juleaften står den på kalkun med brunede kartofler og flæskesteg. “Det har været en tradition igennem mange år, så det laver vi ikke bare lige om på”, slutter hun smilende.

Følg med her på ByensNyt og find ud af hvem vi besøger i morgen for at høre om julen.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler