22. maj 2024

Julehilsen fra Simon Buus Olsen, Hadsten Håndbold

Dagens julehilsen d. 21. december på ByensNyt kommer denne gang fra Salgs og eventansvarlig i Hadsten Håndbold Simon Buus Olsen:

Det har været et – for alle – mærkværdigt 2020, også i Hadsten Håndbold.

Ud af de blå ramte Coronaen os, lukkede os ned, og satte alt på pause/standby. Det værste var næsten uvisheden om hvornår vi kunne få lov at åbne op igen, ikke så meget at vi blev lukket ned.

Hvor nedlukningen og uvisheden var hård, så var genåbningen helt fantastisk. Selvom vi startede udenfor, i det flotte danske forårs-/sommervejr, så kunne man mærke lysten, energien, afsavnet og glæden ved at komme tilbage i og omkring det fællesskab vi har.

Et af årets højdepunkter har helt klart været vores opstart på LykkeLiga i Favrskov, kaldet Favrskov Fighters. Vi har fået samlet børn og unge med udviklingshandicap på et hold, hvor de kan være en del af klubben, en del af hal-miljøet og en del af fællesskabet.

Lykkeliga, foto lånt fra Hadsten Håndbolds hjemmeside.


Hvilken fest de har sig i hallen hver lørdag, sammen med de sejeste trænere, der virkelig brænder for de her børn. Flere forældre kommer også og siger, at børnenes største højdepunkt hver uge, er når de skal til træning om lørdagene. Nogle har måtte flytte aflastning til andre dage, for børnene vil ikke accepterer at misse træning hver anden uge f.eks.

Den livsglæde som de kommer med, er så livsbekræftende, at jeg under alle at komme og se en træning engang imellem. Her skal lyde en enorm tak til Favrskov Kommune for at bakke op økonomisk, såvel som Hadsten Rotary Klub, Danbolig Hadsten/Hinnerup, Dansk Revision og Mogensen Massage. Det har været med til at skabe nogle helt fantastiske rammer for de her børn, og vi elsker dem i vores fællesskab.

Der skal lyde en helt enorm tak og benovelse over vores frivillige trænere, ledere og lignende. Efter genåbning har de skulle håndtere hidtil helt usete udfordringer, dilemmaer og sådan. Det har de taget i ”stiv arm” og gjort det forrygende.
Det har været meget ”learning by doing”, og vi har hele tiden hjulpet hinanden godt på vej, i de tvivlssituationer der helt naturligt opstår undervejs. Udover at klare den her situation helt fantastisk, så har de samtidig formået at skabe nogle helt fabelagtige rammer, som hele tiden skaber nye medlemmer i vores fællesskab. De er med til at skabe et velfungerende inkluderende fællesskab, hvor der er plads til alle, uanset alder, køn, niveau eller lignende. Hatten af for alle vores frivillige i klubben, de fortjener en stor medalje for deres arbejde i 2020.

Vi glæder os til at se ind i en 2021, hvor vi forhåbentligt begynder at finde vej til vores ”gamle hverdag”. Når man bliver sat på pause, så kan man jo gøre to forskellige ting. Man kan enten læne sig tilbage og være træt af det hele, give op.
Eller man kan se på muligheder, til hvordan man kan klargøre ting og initiativer til når vi må de ting igen. Her har vi valgt strategi nummer 2, selvom jeg skal erkende at den første uge i Marts med nedlukning, der var humøret helt i bund.

Sammen med DGI har vi kørt nogle testforløb i efteråret på et nyt storstilet skoleprojekt med 4 skoler i 8370 området. Og det skal rulles ud i 2021. Bl.a. har Hadbjerg Skole budt ind på skoleforløb med håndbold til hele 11 klasser fra 1.-6. årgang.
Det glæder jeg mig virkelig meget til, at vi skal i gang med. Vores 2 testforløb gav mange nye medlemmer i klubben også, og skabte en bevægelsesglæde hos de unge skoleelever. Det skal vi gerne have bredt mere ud, så flere børn kommer ud og bliver en del af alle de gode positive fællesskaber vi har i området, om det lige er håndbold eller ej, gør jo ikke så meget, bare de kommer ud og er aktive.

Selve juletiden er også speciel. Jeg plejer jo at nyde at kunne ”være med” til forskellige juleafslutninger på alle årgange, fordi jeg lige skal fotodokumentere tingene og bruge noget af det til vores Facebookside. I år nåede vi det desværre ikke, udover på en enkelt årgang, før vi blev lukket ned. Det er trist, men sådan er verden lige nu.

I stedet glæder jeg mig til at se meget af min familie juleaften, flere har jeg ikke set i en lang periode. Det er specielt, fordi vi plejer at spise sammen alle sammen mindst en gang om måneden, men det har vi stort set ikke gjort i 2020.
Normalvis plejer vi også at have en stor familie-julefrokost 1. juledag, men den har vi aflyst i år, da det ikke vil være forsvarligt.
Forventningens glæde er den største, så når vi forhåbentligt, som vaccinerne bliver bredt ud, så kan vi snart samle hele familien igen i 2021 og med den forventning der er bagt op i løbet af efteråret 2020, så bliver det også en forrygende oplevelse igen at kunne være sammen.

Juleaften glæder jeg mig dog også til, fordi jeg via Hadsten Håndbold sammen med EDC Huset, MadXpressen, Wineboutique og Red Barnet Favrskov skal være sammen om at dele julemad ud til en masse familier i området, som har brug for hjælpen og støtten i år. Det glæder jeg mig meget til.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler