1. december 2023

Julemarkedet på Kollerup byder på ægte julestemning

Med julemusik i højttaleren og det fineste og lidt specielle julepynt er der lagt op til ægte julstemning i galleriet på Kollerup Gods.

Godsejer Pia Selchau-Mark har i samarbejde med La Maison fra Aabyhøj skabt et hyggeligt lille pusterum i juletravlheden, hvor man kan opleve lidt af hvert. Det hele er placeret i Galleriet på Kollerup Gds og det har åbent 18.-19. november, 25.-26. november og 9.-10. december.

Udenfor er der smukke ædelgraner, amarylliskrukker, grenkranse og juleroser til salg og indenfor er der keramik, glas, julekugler, kogler mm. og håndlavet julepynt.

Bagest i lokalet har La Maison gode råd til, hvilken rødvin du skal drikke til anden og hvilken portvin du med fordel kan drikke til din ris a la mande.

Vi havde hørt at der var trængsel om lørdagen og vi kom derfor søndag straks det åbnede kl. 11 men der var de første allerede kommet. “I går havde vi ca. 250-300 kunder og der var mange der købte noget med hjem, så det er jo bare dejligt, at vores ting kan give noget inspiration til jul” fortalte en glad Pia Selchau-Mark til ByensNyt.

Galleriet har tidligere været staldbygning og man har i den nænsomme renovering af lokalet bevaret dyrenes trug, så man stadig kan fornemme landstemningen. Godset bruger i dag lokalet til foredrag, møder, intimkoncerter og altså også julemarked.

I et skab er der flotte varme strikvarer, så der er al mulig grund til at lægge vejen forbi Kollerup, hvis du søger nyt julepynt, en julegave eller bare vil have lidt inspiration.

Da vi gik ad hjertestien og hjemad fra Kollerup stod fiskehejren stolt ved Kollerup-bækken og holdt øje med, om der kom en dejlig fisk forbi.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler