8. december 2023

Julestemning i Søndergade

Der var godt humør i tombolaboden hos Lions, da ByesnNyt aflagde den en visit lørdag formiddag og Søndergade strålede af liv og glade mennesker.

“Køb et lod og prøv lykken” lød opfordringen fra Gert, Poula og Anette fra Lions da de smilende lovede, at der var gode vinderchancer, bare man købte lodder nok. Og ganske rigtigt! Der var gevinst på nogle af lodderne. Kiggede man ind bag ved de tre tombolabestyrere kunne man se, at der var mange fine gevinster doneret fra byens butikker. ByensNyts udsendte var selv så heldige at vinde en bog, en fingerring og en dåse imprægnering, så vores beskedne investering tjente sig fint ind. Det gav os blod på tanden, så vi bevægede os straks af sted til naboboden, hvor Kræftens Bekæmpelse også solgte lodder. Her blev vi betjent af Irma og igen var vi heldige. Et lyserødt tørklæde med tryk blev den fine gevinst herfra.

Mens vi stod ved boderne kom Lionstoget Futte forbi et antal gange med en stor nissehue på lokomotivet. På hver tur var vognene fyldt med masser af glade børn og voksne.

Længere nede af den velbesøgte Søndergade var der flere boder med bl.a. fisk, strømper, honning, strik, fletkurve, hjemmelavet keramik og loppemarkeder og gaden var pyntet op med gran og halmballer.

Duften af æbleskiver og dejlig varm gløgg bredte sig fra endnu en Lionsbod på det lille torv over for Baker Street. En smule længere nede ad gaden stod de tre hærdebrede Lionsmænd; Allan, Thomas og Brian og bestyrede endnu en bod, hvor flere byens børn var heldige at vinde en slikkepind, hvis de, når de kastede med grankogler kunne ramme ned i en balje.

En stor tak til Lions og byens handlende for at skabe liv i byen en råkold lørdag op mod december.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler