12. april 2024

Kagens dag er tilbage i Sløjfen

Efter et par års pause på grund af corona er Mester Jacobs traditionsrige “Kagens Dag” nu tilbage med fuld honnør i Sløjfen

Tænderne løb i vand da jeg så det fine bord med kagespecialiteter, som Jacob og hans folk havde sat frem til knap 100 fremmødte til første runde deltagere i Kagens Dag torsdag kl. 14.00 i Café Sløjfen. Bagermesteren fortæller, at der til den efterfølgende seance kl. 16 også forventes fuldt hus.

Atter en gang går overskuddet til en lokal forening og denne gang er det DCH (Danmarks Civilie Hundeførerforening) Hadsten, der nyder godt af donationen.

“Det er vi naturligvis superglade for” fortæller DCHs bestyrelsesformand Peter Thyregod Jensen. “Det er fuldstændig fantastisk, at Jacob gør det her og så er det også bare sjovt at være med til” fortæller han mens han hjælper til med at samle de lækre konditorkager på fade i køkkenet.

“Jamen, jeg kan bare godt lide at bakke op om de lokale formål og nu har selv været med til træningen i DCH et par gange og kan se, hvor gode de er til at samle familier og hundene bliver jo bare dygtige og lydige og alle kan være med fra små pudler til eletehunde og man kan se, hvordan de nyder træningen” siger Jacob.

Jacob fik ideen i 2014 efter han selv havde deltaget i Kagens dag i Århus. “Så tænkte jeg: Hvorfor køre kagerne til Århus, når man lige så godt kan lave en Kagens Dag i Hadsten og vi har jo huset til det her i byen. Og så gik vi bare i gang”.

Og det har faktisk været sn succes fra starten og det forstår man godt, når man første har prøvet at sætte tænderne i de lækre specialiteter, som Jacob og hans dygtige folk har lavet.

Jacobs konditor Sandie kan herudover netop nu holde 20 års jubilæum i Mester Jacob. “Det vidner da om, at vi godt kan holde på folkene” sagde Jacob med et stort smil, da han bød velkommen til de mange glade gæster, som heller ikke lod sig forstyrre af, at man uden for Sløjfen café var i færd med at stille op til TV2 Østjyllands valgdebat.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler