17. juni 2024

Karina har fundet et unikt fællesskab i Aalbæk

De sidste fire sommerferier har Karina og hendes fire børn fra Hadsten kørt til Aalbæk, lige syd for Skagen, for at holde campingferie med andre familier, der har det til fælles, at de er enlige forældre. Karina er blevet så vild med konceptet, at hun, sammen med et par stykker mere, arrangerer campen der i år strækker sig over tre uger.

Det med at man skal være single, det passer ikke helt, fordi mange, inklusiv Karina selv, har med tiden fundet en kæreste, men fællesskabet og måden at holde ferie på gør, at mange vender tilbage år efter år.

Idéen med sommercamp på Aalbæk Camping startede for seks år siden, og et par år efter kom Karina så med første gang, og efterfølgende var lejrchefen så vaks ved havelågen og fik engageret hende til at være en del af den gruppe, der sørger for alt det praktiske med at få lejren på benene.

“Der er en hel del forarbejde, især fra når vi når til foråret og så frem til sommerferien. Her skal der svares på mange mails og beskeder, men jeg synes det er sjovt og det hele værd. De to uger, som så i år er blevet til tre, er noget af det bedste i min verden, og jeg vil virkelig være ked af det, hvis jeg skulle undvære det. Her har jeg mødt mine bedste venner, og har fået et kæmpe netværk, der bruges året rundt, lige som mine børn også har fundet nogle fantastiske kammerater, så vi har allesammen fundet noget unikt, på hver sin måde”, fortæller Karina til ByensNyt.

Hendes børn er også helt vilde med ferieformen, og Karinas ældste datter, Simone, der er blevet 22, skal også med i år, da hun også har fundet et helt unikt fællesskab i Aalbæk, og ifølge hende, så har hun ikke tænkt sig at stoppe med at tage med lige foreløbig.

Da Karina for et par år siden fik en kæreste i Hadsten, havde hun tænkt at det så nok var hendes farvel til sommerferien i Aalbæk, og havde faktisk fortalt de andre i planlægningsgruppen, at hun ville stoppe. Heldigvis overtalte hendes kæreste hende til at fortsætte, da han ikke kunne se nogen grundt til, at hun stoppede.

“Jeg havde faktisk indstillet mig på, at når jeg nu ikke var single mere, så skulle jeg jo ikke deltage mere, men en dag sagde min kæreste så, at nu havde han hørt mig sige flere gange, at jeg ville stoppe, og det kunne han faktisk ikke forstå. Han mente at når jeg gjorde så mange mennesker glade, og også selv var glad for at være med, så skulle jeg bestemt fortsætte. Så der er virkelig god opbakning fra hans side”, kommer det storsmilende fra Karina.

I år er der hele tre uger med sommerferie for enlige forældre, en uge i Aalbæk og så to uger i Hjarbæk, lige ud til fjorden, og der tegner sig allerede et billede af, at alle tre uger bliver udsolgt. Karina fortæller, at det er mange forskellige typer der er med, lige fra dem der har mange penge til dem, hvor det kun er muligt at holde ferie, fordi det er så forholdsvis billigt at deltage. Det koster 2795 kroner for en hel uge, inklusiv mad, for en familie, så her kan de fleste være med.

“Vi har på forhånd planlagt madhold og forskellige aktiviteter, men der er også lagt op til, at folk selv tager noget initiativ til forskellige aktiviteter eller ture. Der ud over skal man i køkkenet to gange, og her styrer jeg blandt andet med hård hånd, hvad der bliver købt ind, så pengene rækker. Jeg skal selv deltage i to uger i år, men jeg tænker, at jeg kigger forbi i den uge, hvor jeg ikke selv skal deltage, så vi sikrer os, at det hele går som det skal”. 

“Jeg er den overordnede logistikmester, og forsøger at styre det med hård og retfærdig hånd, ligesom at det er mig der får kabalen til at gå op med, hvem der deltager og, hvor meget deres telt fylder, så vi har plads til alle på vores camp. Det er noget af et logistisk puslespil, men det giver mig så meget energi, at selvom jeg er noget træt efter en camp, så er det det hele værd at have givet 130 familier en uforglemmelig sommerferie.”

På billedet ses Karinas søn til højre, med en af kammeraterne fra Aalbæk
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler