27. maj 2024

Kom til æblets dag 3. oktober

Haveselskabet Hadsten og Hadsten Bibliotek markerer æblet den 3. oktober, både på Sunds plads, i Sløjfen og på biblioteket.

Fra klokken 10-13 vil der være mulighed for at få presset sine rengjorte æbler til most, ganske gratis. Der er mulighed for to indkøbsposer per person, og kredsens medlemmer vil være behjælpelig med at presse. Man skal huske flasker til mosten.

Du kan møde Anni Vinther, som er parat til at rådgive dig om, hvilket æbletræ du skal vælge. Eller måske har du et æble, men kender ikke navnet på det. Medbring et æble, og Anni vil forsøge at sætte navn på.

På Hadsten Bibliotek kan du fra kl. 10-12.30 deltage i en kreativ æbleworkshop med Maja Germundsson. I workshoppen kan du fremstille sjove og langtidsholdbare æbler ud af avispapir, gipsgaze, sand og maling. Workshoppen er for alle, også voksne, fra 8 år og opefter. Det er muligt via favrskovbib.dk  at forhåndstilmelde sig workshoppen. Hvis der er ledige pladser på dagen, er man velkommen til at møde op og deltage i workshoppen. Størst sandsynlighed for ledige pladser efter kl. 11.30. Sidst men ikke mindst er der mulighed for at gå på opdagelse i bøger og film om æbler – personalet har fundet alt fra billedbøger til de mindste over romaner til opslagsværker frem i hvilke æbler spiller hovedrollen.

Klokken 13 er der foredrag i Sløjfen, hvor havearkitekt Jeanette Thysen vil holde et oplæg omkring anlæg af haven, især med fokus på højbede. Det koster 50 kroner at deltage, hvis man er medlem af Haveselskabet, og er man ikke medlem, koster det 80 kroner. Der er 50 pladser, så tilmelding på forhånd anbefales. Tilmelding senest den 30. september til Grethe Rasmussen, telefon 2442 8856 / Mail: venusvej12@gmail.com

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler