28. marts 2023

Diorama-workshop på Modelbanen aflyst

Arangementet er aflyst på grund af COVID 19!

Modelbane Europa har sendt følgende pressemeddelelse:

Vi har netop i aften under et bestyrelsesmøde besluttet at aflyse vores workshop – Kolonihaven – i skolernes efterårsferie. Efter en lang drøftelse og moden overvejelse synes vi ikke, at vi kan skabe tilstrækkeligt gode rammer med hensyn til at minimere smitterisikoen i vores lokaler. Det er vi selv sagt meget kede af, idet vi havde glædet os til at tage imod deltagerne i workshoppen. Baggrunden for vores beslutning er udviklingen i smittetallet for covid-19, der som bekendt er steget kraftigt i de sidste par uger. Vi ønsker ikke at risikere af blive et af de meget omtalte hotspots og følger dermed også de anbefalinger, som myndighederne melder ud.

Det er Kolonihaven der er i fokus når Modelbanen i efterårsferien inviterer til diorama-workshops for børnefamilier og bedsteforældre med børnebørn.

Efter man tidligere har haft temaer som Hus og Have og Fiskerhytte og Strand er det denne Kolonihaven man arbejder med. Atter står Modelbanens dygtige landskabsbyggere klar til at hjælpe deltagerne i workshoppen i gang med tips og rådgivning. De tre workshops- finder sted mandag den 12., onsdag den 14. og fredag den 16. oktober fra kl. 11 til kl. 15. Alle kan være med – man kan som tidligere møde op helt uden forudsætninger. Deltagerne kan også være med i lodtrækning om et hus i byggesæt i plast.

De fleste kender jo nok begrebet kolonihaver“, fortæller Bjarne Werliin fra Modelbane Europa. “Kolonihaver er jo små haver på op til 400 m2, som blev udbredt i de store byer fra slutningen af 1800-tallet. Ofte lå de lige op ad jernbanesporene”.

Kolonihaverne blev etableret dels som et fristed for arbejderfamilierne fra de tætte, indre bykvarterer eller som nyttehaver, hvilket særligt havde betydning mellemkrigsårene. I dag er det mere middelklassen, der har kolonihaver, som klasssisk eksempel på den danske sommerhygge.

Der er forberedt to forskellige kolonihavehuse til dioramaet. De små huse i skala 1:87 er fortrykt på et stykke karton, som klippes ud og samles med lim. Det færdige hus sættes fast på en lille plade, og derefter bygges en have med flagstang, græs, hække, blomster, afgrøder, træer, buske og måske en bålplads. Modelbane Europa stiller materialer frem, som kursisterne frit kan benytte, idet de er inkluderet i billetprisen.

Alle vores gæster, store som små, er velkomne til at være med“, siger Bjarne Werliin. “Når entréen er betalt, koster det ikke yderligere at deltage. Vi har erfaring for, at flere generationer har det hyggeligt sammen med at bygge hvert sit landskab. Man kan sagtens nå at bygge sit diorama indenfor en time eller to, og man får selvfølgelig sit værk med hjem”.

Modelbane Europa lover at indrette arbejdsområdet bedst muligt, så der – så godt, det er muligt – er taget højde for krav og anbefalinger i forhold til Covid-19.

Lodtrækningen

Når det lille diorama med kolonihaven er færdigbygget, kan man deltage i en lodtrækning om dagens præmie, som er et plastsamlesæt af et modelhus i skala 1:87. Der medfølger speciallim. Lodtrækningen finder sted hver af de 3 kursusdage kl. 15. Den heldige vinder kan frit vælge et samlesæt til en værdi af max. 100 kr. fra hylderne i vores butik. Eneste krav om deltagelse i lodtrækningen er, at man har deltaget i workshoppen.

Vinderne for hver af de 3 dage vil få direkte besked (pr. mail hvis de ikke er til stede under lodtrækningen) og vil blive offentliggjort på Modelbane Europas hjemmeside samt på Facebook. Præmierne kan enten afhentes hos Modelbane Europa eller vil blive tilsendt.

Modelbane Europa har i øvrigt åbent for almindeligt besøg alle dage i efterårsferien i tidsrummet kl. 10 – 17.

Thomas Tog og hans venner vil være på gæstevisit på det danske anlæg alle dage.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler