8. december 2023

Kys og kør-bane ved Bavnehøj giver mere trafiksikkerhed

I januar indviede Bavnehøjskolen i Hadsten en ny kys- og kørbane, der har givet en mere trafiksikker start på skoledagen.

Kys- og kørbanen blev til i en god dialog mellem Bavnehøjskolens ledelse, Ejendomscentret samt Trafik og Veje. En typisk morgen på Bavnehøjskolens parkeringsplads kunne ifølge Nils Thøger Jensen fra Ejendomscentret være temmelig kaotisk.

– Skolebussen skulle ind og sætte elever af, og selvom der var en tydelig markering, der viste. at det var forbudt at standse, var der forældre, der alligevel satte børnene af på busholdepladsen. Samtidig var der fodgængere, der skulle fra parkeringspladserne og over til skolen, og her skulle de også krydse busholdepladsen. Det var rent anarki, fortæller Nils Thøger Jensen til Favrskov Kommunes facebookside.

Løsningen blev en opdeling af den store busholdeplads, så der nu både er plads til forældrenes biler og til skolebussen. Der er også kommet en tydelig markering af, hvor fodgængerne kan færdes sikkert.

Leder på Bavnehøjskolen, Bjørn de Place, er glad for, at anarki og kaos nu er afløst af trafiksikkerhed.

– Det har været et ønske fra skolebestyrelsen og ledelsen igennem flere år, for det var tydeligvis svært for alle at finde ud af, hvordan de kunne færdes nemmest og mest trafiksikkert (og lovligt) på pladsen. Noget så simpelt som tydelige striber har løst problemet på kort tid. Det glæder mig, siger Bjørn de Place.

Favrskov Kommunes Ejendomscenter og Trafik og Veje har etableret kys- og kør-baner ved flere skoler i Favrskov Kommune. Banerne er – som navnet antyder – beregnet til, at forældrene sikkert og hurtigt kan sætte deres børn af tæt på skolen.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler