23. september 2023

Lokal virksomhed klar til studenterkørsel

Brødrene Frederik og Andreas Bossow Angel, der driver virksomheden LejStudentervogn.dk i Hadsten var i fuld gang med klargøringen af deres biler, da ByensNyt torsdag var forbi til en snak.

“Ja, vi har haft sindssygt travlt siden Statsministerens i går åbnede for, at vi kan komme ud at rulle med studenterbilerne” fortæller Andreas Bossow Angel. “Vi har 18 biler og de skal alle ud at køre i år. De fleste har faktisk være booket længe, men vi har jo ikke vidst om vi kunne komme af sted eller ej, men nu er der fuld fart på og det er bare dejligt”

Brødrene startede studenterkørslen i 2012, da den ene af brødrene den gang selv havde behov for en vogn at køre studenterkørsel i. “Vi kommer jo ud af familievirksomheden Hadsten Tipservice som min far og hans brødre ejer” fortæller Frederik, “Vi har fået renovering af lastbiler ind med modermælken, så det at lave en studentervogn kunne vel ikke være så svært” griner Andreas og siden har det taget fart.

Brødrene har mere end 20 chauffører tilknyttet og har altid en ekstra bil i reserve, hvis der skulle få et nedbrud. “Det er trods alt nogle gamle biler vi kører med og selv om de er toprenoveret, så må vi jo erkende, at de ikke er nye mere” konstaterer Frederik nøgternt.

Andreas fortæller, at de går efter nogle flotte velrenoverede biler, og flere af dem er gamle Scaniaer fra Sverige og fastslår endvidere at de går meget højt op i sikkerhed og kvalitet. “Vi er nok ikke blandt de billigste men vores vogne er flotte, sikre og veludstyrede” beretter Frederik og viser den vogn han er i færd med at klargøre. I den skal vi både have stripperstang, fadølsanlæg, discotek og så kan bordet for neden skubbes ind, så der kan etableres dansegulv” fortæller han mens han er i færd med at brænde virksomhedens logo ned i bordet. Så det er noget af et udstyrsstykke at køre med studentervogn i dag.

Frederik i en af de biler de er i fuld gang med at klargøre.

En gammel brandbil fra brandstationen i Hadsten

En af bilerne kommer faktisk fra den gamle brandstation i Hadsten. “Det er en fin gammel Mercedes 1113, som vi købte for 5-6 år siden og som vi så har renoveret” beretter Andreas. “Den var allerede flot serviceret da vi fik den. Det er helt tydeligt at den har været plejet og passet og de gamle røgmasker hang faktisk stadig ned inde i bilen, da vi fik den, så det er meget sjovt” fortæller Andreas og brødrene kan godt lide, at de har sådan en lokal vogn med noget sjæl med i samlingen.

Herefter viser Andreas en færdigklargjort bil med fadølsanlæg, kopholdere, store højttalere og meget mere. “Og så har vi selvfølgelig fokus på sprit og hygiejne og chaufførerne er grundigt instrueret i at sørge for at spritte af, fjerne glas og flasker, hvis der ikke er navn på m.v. mellem de enkelte besøg på turene rundt. Det lægger vi vægt på” siger Andreas.

Andreas med en af de færdigklargjorte studentervogne med fadølsanlæg og højttalere og meget mere.

“Vi kører faktisk meget i København og i Nordsjælland” fortæller Andreas. Vi vil egentlig allerhelst køre her i det østjyske, hvor vi kender det hele og hvor vi har nemt til vaskeplads, værksted, garage og hvor vi kan komme hjem og sove om natten, men vi har trods alt kun 5 dage at tjene pengene i og pengene sidder bare mere løst i København og i Nordsjælland” siger Andreas. Derovre kører de helst fredag og lørdag og betaler gerne mange penge for at få kørslen på det tidspunkt mens man lokalt har det fint med at køre torsdag og så kan nøjes med at betale den halve pris.

Brødrene har også nogle åbne biler, sjove gamle biler og sågar en gammel veteranbus til konfirmations- og bryllupskørsel, så selv om studentersæsonen er meget kort, så har de opgaverne spred lidt ud.

Lejstudentervogn.dk har allerede næsten udsolgt i 2021 og har ordrer ind i 2022, så de har helt sikker fundet et koncept der er holdbart. Og så er det hele bare en sjov og dog i perioder tidskrævende fritidsbeskæftigelse. Brødrene driver til dagligt virksomheden IP Maskiner A/S på Toftegårdsvej.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler