13. juli 2024

Lokale virksomheder bakker op om erhvervspraktik

Som et nyt tiltag, har Favrskov Kommune, hen over de næste tre år, afsat midler til at elever i 8. og 9. klasse, får mulighed for at komme i erhvervspraktik. Erhvervet skal dog relatere til en erhvervsuddannelse.

Flere har takket ja til muligheden, og i Hadsten har flere virksomheder også valgt at bakke op om det nye tiltag, herunder Favrskov Dyreklinik og Tømrermester Vagn Skovby.

En af dem, der har taget i mod tilbuddet er Magnus Madsen, der går på Østervangsskolen i Hadsten, og han er meget begejstret for det nye tiltag.

” Det er så fedt. Det har i den grad levet op til mine forventninger, og jeg har fået en på opleveren. Jeg har overhovedet ikke savnet skolen. Jeg har længe tænkt, at jeg gerne vil være tømrer, og nu har jeg prøvet det af, og det vil jeg stadig gerne. Efter 9. klasse skal jeg på efterskole, og derefter måske EUX ” (både erhvervsuddannelse og studentereksamen, red.), lyder det fra Magnus til Favrskov Kommunes hjemmeside.

Tømmermester, Michael Sørensen, er også begejstret, og konstaterer, at det for ham giver rigtig god mening, at der nu er mulighed for at komme ud i praktik.

” Magnus er interesseret og kvik. Han ser ofte det, der skal laves, før vi siger det, og han er virkelig arbejdsom. Det giver rigtig god mening at komme i erhvervspraktik, så man lige kan tjekke op på, hvordan jobbet egentlig er. Jeg var selv ude i praktik og på efterskole. Det gav rigtig god mening. Det gør det også at have praktikanter, for hos os kan vi altid finde noget at sætte dem til, og i Magnus’ tilfælde har han vitterlig været en hjælp “

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler