27. maj 2024

Lokalplaner for nye butikker i Hadsten vedtaget

På aftenens møde har byrådet vedtaget to lokalplaner, der skal gøre det muligt at opføre en ny Netto-butik og etablere den første JYSK-forretning i Favrskov.

Byudvikling: Som tidligere omtalt her på siden har kommunen været i gang med at tilpasse plangrundlaget for to nye butikker i Hadsten. Det drejer sig om en ny Netto-butik ved Sundhedshuset og en ny JYSK-butik ved Gadeberg.

Begge lokalplaner har været i offentlig høring hen over sommeren, og det har givet anledning til høringssvar fra forskellige aktører. Høringssvarene kan læses i byrådets dagordnen for aftenens møde.

I forbindelse med lokalplanen for det nye butiksområde i Hadsten Syd ved Gadeberg har der været fokus på trafikforholdene, især med hensyn til varelevering. Høringsprocessen har givet anledning til en tilpasning af byggefelterne, som skyldes en aftale mellem aktørerne i området om trafikafvikling, hvilket ifølge Erling Kvist Andersen, formand for planudvalget, har givet anledning til, at lokalplanen er blevet bedre, idet varelevering kommer til at ske fra bagsiden.

Lokalplanen for et nyt centerområde i Hadsten, der blandt andet giver mulighed for etablering af en ny Netto-butik, har også givet anledning til høringssvar. De kan læses i byrådets dagordnen for aftenens møde.

Jonas Søby Pedersen
Jonas Søby Pedersen
Jonas Søby Pedersen er opvokset i Hadsten og uddannet landinspektør fra Aalborg Universitet i juni 2020. Jonas interesserer sig for byplanlægning, infrastruktur og historie, og vil derfor primært skrive om det her på siden.

Relaterede artikler