17. juli 2024

Menighedsrådet vil gøre op med det støvede image

Det klinger lidt støvet og gammelt, når man siger menighedsrådsvalg, men det vil menighedrådet i Hadsten Storpastorat gerne gøre op med. ByensNyt kiggede forbi sognegården for at høre mere omkring dette.

Menighedsrådsarbejdet er blevet meget komplekst, og minder i dag på mange måder om egentligt bestyrelsesarbejde, for en virksomhed der tæller godt 16 ansatte, og det er endda uden at have talt præsterne med. De, altså præsterne, hører nemlig ind under Favrskov Provsti.

“Det at sidde i menighedsrådet i dag, er noget helt andet end for år tilbage. Folkekirken er blevet en moderne virksomhed med forholdsvis mange ansatte, som rådet er arbejdsgivere for. Så vi står jo ikke og brygger kaffe, som mange måske har en forestilling om, men arbejder i stedet med at udvikle vores kirker, så de følger med tiden”, fortæller Annette Obelitz, der er formand for menighedsrådet i Hadsten Storpastorat og fortsætter:

“Vi ser os selv og kirken som moderne og ikke, som mange måske stadig tænker, som noget gammelt og støvet. Vi har 16 ansatte, nogen på fuldtid, andre deltid og sæsonbetonede, så der er meget at se til. Det kræver også, at vi er engagerede og følger med i, hvad der rører sig, fordi det er os der er med til at udstikke den kurs, som vi skal følge. Vi skal som alle andre, følge med tiden og sikre at kirken er et attraktivt tilbud”

Annette Obelitz håber på yngre kræfter ved det kommende valg

Håber på yngre kræfter

I det nuværende råd er der 16 medlemmer, som dog formindskes til 12 ved det kommende valg der finder sted 15. september. Der er nogle stykker der stopper, så man ved allerede nu, at der skal findes nye kræfter, og gerne i det segment, hvor man har børn der går i skole.

“Fredag er vi rundt forskellige steder i Hadsten, for at gøre opmærksom på, at der snart er valg og forhåbentlig få skabt en interesse hos nogen. Vi har selvfølgelig også gang i vores eget netværk, men vi håber meget på, at vi kan få yngre kræfter med, fordi det vil kunne give noget dynamik på en anden måde. Folkekirken er for alle, og det skal menighedsrådet også gerne afspejle, men det er ikke altid helt let at få folk med børn til at engagere sig lige her”, siger Annette der tilføjer:

“Der er ingen tvivl om, at det er tager noget af ens tid, men omvendt så mødes vi trods alt kun en gang om måneden, og møderne strækker sig ikke til ud på natten som tidligere. Man bestemmer jo dybest set selv, hvor meget tid man vil kaste ind i det, så bare man har lysten og en god portion engagement, det er klart det vigtigste”

Der er orienteringsmøde omkring menighedsrådet og deres arbejde på onsdag klokken 18 i sognegården, og valget er den 15. september klokken 19.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler