24. maj 2024

Mette og Benny: Vi har aftalt at vi går på pension sammen

Den 1. december har Benny Kvistgaard været i Hadsten Optik i 19 år, så det er et lidt alternativt jubilæum vi markerer her, men det bliver historien ikke dårligere af. Sammen med indehaver Mette Rasmussen, har han tegnet Hadsten Optiks profil, og står det til dem begge, så stopper samarbejdet ikke foreløbigt.

Faktisk er de så glade for at arbejde sammen, Mette og Benny, at de har aftalt, at de skal gå på pension samtidig, i hvert fald, hvis det at være optiker, stadig er spændende til den tid.

“Hvis det stadig er sjovt, og vi laver noget at det samme som nu, så er det da bestemt ikke utænkeligt, at det fortsætter mange år endnu, men skal vi kun, som det er mange steder i dag, lave synsprøver, så gider jeg ikke mere. Det at have kundekontakten og være med til at rådgive, det er en vigtig del, og det er vi begge helt enige om”, siger Benny, hvortil Mette nikker:

“Så længe jeg ejer butikken, så fortsætter vi som vi gør nu. Der er stor forskel på, kan vi høre når vi ansætter nye optikere til butikken, hvor meget eller lidt optikerne laver rundt omkring. Mange steder laver de kun synsprøver, hvorefter det så er en assistent, der skal finde brillen. Både Benny og jeg lever jo i butikken. Vi kan godt lide at lave synsprøver, men var vi spærret inde der hele dagen, så var det ikke særligt interessant længere”, konstaterer Mette Rasmussen, der overtog butikken efter sin far, Villy Rasmussen.

Benny kom til Hadsten i 2001, efter at have været butiksleder i en butik i Horsens. Den lange køretur fra hjemmet i Mørke, blev dog til sidst for meget, og da han så så et opslag omkring en ledig stilling hos Villy, greb han telefonen og fik en snak med ham.

“Jeg ringede til Villy og sagde, at den stilling han havde opslået, den vil jeg gerne have. Villy mente dog, at jeg lige skulle sende en ansøgning, men da jeg ikke er så god til det, så fik han bare lidt info om mig, hvorefter jeg blev kaldt til samtale. Den gik så godt, at jeg fik stillingen, og så har jeg været her siden”, fortæller han.

Mere end blot arbejde

At Benny er vigtig for Hadsten Optik og Mette ses blandt andet i, at de og deres familier ses privat, men også at Benny altid er med, når der skal ansættes, hvor der er stor vægt på, at disse også kan se sig selv som mere end blot ansat i Hadsten Optik.

“Jeg har aldrig ansat en, uden at Benny har været med, og selvom at det i sidste ende er mig der har det sidste ord, så har vi ikke prøvet at ansætte nogen, uden at vi var enige. Vi er et lille team, og derfor er det vigtigt med et godt sammenhold, hvor det er sjovt at være, fordi vi er sammen mange timer hver uge, så det skal spille når man er her. Det er også vigtigt for os, at vi kan lave ting sammen i fritiden, så det er ikke alle, der lige kan passe ind hos os”, fortæller Mette, der giver et eksempel på sammenholdet:

“Forleden var vi ved Egå Engsø, fordi Benny har fået Laura (assistent i Hadsten Optik, red) lokket til at være med i et løbeprogram, og så skulle de da lige løbe 10 km. Jeg løber selvfølgelig også med, mens Didde (optiker, red) bestemt ikke følte for det, men så i stedet dukkede hun op med sin børn og heppede. Det er den slags sammenhold der gør, at vi lige går lidt længere end mange andre butikker, tror jeg. Vi er en lille familie, og det skal man ville, for at være her, hvilket vi har oplevet at nogen har sagt fra over for. Vi havde en til samtale på et tidspunkt som var sød og kvalificeret, men hvor jeg kunne mærke på hende, at hun ikke var klar på den tæthed, og det konstaterede hun også selv, hvilket så gjorde, at hun ikke fik jobbet”

Ud over Benny, markerer 1. december også, at Laura har været i butikken i et år, så vi ender samlet set med et 20 års jubilæum.

På billedet ses Didde Gyldenløve Roed, Mette Rasmussen, Laura Mølgaard Sørensen og Benny Kvistgaard
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler