18. maj 2024

Midnatsåbning og rundstykker på genåbningsdagen

Foråret er kommet og med det, også genåbningen af byens butikker, desværre minus frisørerne, og det blev markeret på flere forskellige måder i Søndergade.

Bogormen i Hadsten havde holdt åbent lige fra midnat, og havde fået stor bevågenhed på dette tiltag, så da ByensNyt var forbi, måtte vi pænt stille os i kø til interview. Marie-Louise, der ejer butikken, skulle nemlig igennem direkte på P4 Østjylland for at fortælle om den utraditionelle genåbning. Lige som ByensNyt, havde TV2 Østjylland og BT fortalt om det, så både Bogormen og Hadsten har fået noget positiv PR på den historie.

“Ja, det har virkelig været noget, som har grebet om sig. Jeg havde ikke lige forestillet mig, at jeg skulle få så meget opmærksomhed på min gimmick med at åbne ved midnat, men det er jo bare herligt, både for mig selv, men sådan set også for Hadsten, fordi byen har jo også fået gjort opmærksom på sig selv på den her måde”, fortæller Marie-Louise, der også kunne berette, at der faktisk havde været pænt med kunder de først timer.

“Der har været overraskende mange kunder indtil klokken 03, hvor der så blev klart mere stille, hvilket jeg også havde regnet med, og faktisk var jeg spændt på at se, om der overhovedet ville komme nogen, men det har været ganske fint”

Lidt længere oppe ad gaden, havde Mrs. Jones åbnet klokken 8, og havde disket op med rundstykker fra Mester Jacob, som kunderne kunne tage med sig hjem. Også her var glæden stor, og der havde været et fint flow af kunder lige fra butikken åbnede.

“Vi har forsøgt at sprede handlen lidt ud på den her måde, ved at åbne før end normalt, og det ser ud til at virke. Der har været pænt med kunder, på en god måde, uden at vi har været i nærheden af det, vi må være i butikken, så jeg er glad og tilfreds”, kommer det storsmilende fra Helle, der ejer Mrs. Jones.

På vej ned ad gaden, kommer Stefan fra Hadsten Computer løbende. Han har været rundt til flere af butikkerne med blomster og sågar en cola til Marie-Louise i Bogormen, som nok godt kan få brug for lidt sukker i løbet af dagen, oven på hendes natåbning.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler