1. februar 2023

Natteravnene er nu sikkert på hjul

Det var en begejstret formand for Natteravnene Heidi Hagen Siem, der forleden kontaktede ByensNyt. Hun kunne fortælle, at Lions clubberne i Hadsten og Hinnerup har doneret cykelhjelme til alle 32 Natteravne, så de nu kan komme sikkert rundt i byen på de gule cykler.

ByensNyt mødte onsdag formiddag de tre natteravne Erik Stenfeldt, Berit Thomsen og Bo Berggreen hos ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen, der ikke alene lægger hus til Natteravnenes møder men som også opbevarer de gule jakker og ravnenes arsenal af bolsjer og kondomer, som de gerne har med rundt i lommerne.

Erik bor i Hadsten har været med i Natteravnene i 3 år og er noget af en ildsjæl. Han har været rundt og samle donerede cykler ind og har afleveret dem til Sauers Cykelservice, som har hjulpet med at gøre cyklerne køreklare.

Berit fra Hadsten og Bo fra Selling kom begge med i Natteravnene for 2 år siden og de er glade for de nye hjelme. ”Ja vi bruger jo mest cyklerne som transport mellem de områder vi går rundt i og vi kan på den måde nå en større radius” fortæller Berit “og nu kan vi jo med de nye hjelme køre mere sikkert og det er vi glade for. ”Ja, hvis vi for eksempel går rundt i en del af byen, uden at finde de unge, hopper vi på cyklerne og kører videre til en anden lokation og en gang imellem går vi jo også i Hadbjerg”, fortsætter Bo mens han tilpasser den hjelm han skal have. Hjelmene har navn i og er tilpasset den enkelte.

Der er 37 Natteravne i Hadsten-Hinnerup og heraf kommer de 24-25 fra Hadsten-området og de har hver ca. en vagt om måneden og melder selv ind, når de har mulighed for en tur.

Thorsten Brix, der er medlem af velfærdsudvalget i Lions Club Hadsten havde fået en anmodning fra Heidi Siem om en donation af de mange hjelme og han tog straks kontakt til søsterklubberne i Hinnerup for at høre, om de ville være med på donationen. ”Da Natteravnene kører i både Hadsten, Hinnerup og Søften fandt vi det kun naturligt at løfte opgaven sammen” fortæller han. ”Vores donationsmidler er jo naturligvis lidt ramt pga corona, men vi er glade for at kunne hjælpe og det her er bare en god sag. Natteravnenes tilstedeværelse skaber en tryghed, både for de unge og for deres forældre” fortæller han.

”Der er tre cykler i Hadsten og tre i Hinnerup” fortæller formand Heidi Siem ”og vi kunne godt bruge tre mere og gerne damecykler. Vi vil nødigt lyde krævende, men de må meget gerne være i god stand, for de bliver jo brugt ofte og jo mindre skal vi have lavet på dem”, smiler hun.

Også ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen er glade for at kunne bidrage til den gode sag fortæller Asmus Tendal Christensen. ”Ja, vi synes det er en god sag og udover at lægge lokaler til giver vi lidt hjælp til den lokale eksponering med annoncer og lignende” fortæller han. Også Tina Vestergaard, der ejer huset, hvor John Frandsen holder til har bidraget. Hun har betalt en rampe til cyklerne og for vedligeholdelse af det skur m.v., hvor cykler og udstyr opbevares.

 ”Vi er bare så glade for den store lokale opbakning vi har fået fortæller Hedi begejstret. ”Lige fra malermester Brian Winther, der har doneret den karakteristiske gule farve til cykler og campingvogn, til Gadeberg XL Byg , der har sponsoreret cykellåse og til 4maskilte, der har lavet klistermærker til cyklerne. Det er fantastisk”, siger hun og afslører at hun har flere ideer i støbeskeen, ”men dem må vi tage en anden dag” siger hun til ByensNyt, mens vi bevæger os uden for i det flotte efterårssolskin for at sende de tre natteravne trygt afsted med de nye cykelhjelme på hovederne.

De tre natteravne med deres nye hjelme

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler