17. juli 2024

Nissehygge i Hadbjerg

Børnehuset Hadbjerg har med inspiration i Friluftsrådets Grønne Spirer arbejdet med temaet Jul i Naturen, hvor de har indsamlet og talt om forskellige ting fra naturen.

Børnehuset har haft fokus på naturen gennem de seneste tre måneder og det hele kuliminerer her i december, hvor de 12 børn fra Spillopstuen har lavet små nisser af naturmaterialer og sat dem op rundt omkring på veje og stier i Hadbjerg. Ruten starter ved Børnehuset Hadbjerg og så kan man følge de små fine nisser rundt i området.

Så skal du ud og have lidt frisk luft i weekenden, så kan du passe forlægge din travetur til Hadbjerg og gå på opdagelse for at finde de mange små fine nisser rundt omkring i byen.

Som sagt er Børnehuset Hadbjerg blevet inspireret af Grønne Spirer, der er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for dagplejere, vuggestuer og børnehaver. Grønne Spirer fokuserer på udeliv, natur og miljø og en grøn og sund hverdagskultur i institutionerne.

Grønne Spirer er lig med sunde og glade børn med røde kinder og snavsede fingre. Det er nysgerrige voksne, der oplever og undres med børnene. Hvis forløbet i Børnehuset Hadbjerg bliver godkendt kan man søge om medlemskab af Grønne Spirer og hejse det grønne flag ved instititutionen som bevis på at man er en institution, der har særligt fokus på naturen.

Fotos: Børnehuset Hadbjerg

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler