23. september 2023

Ny flot helstøbt bog om hele Favrskov

Trap Danmark har udgivet en ny bog om Favrskov og som med borgmesterens ord kan betegnes som “den første brede præcise beskrivelse af vores kommune siden kommunesammenlægningen i 2007”.

Bogen har fine samlende afsnit om natur og landskab, om historie, om kultur og samfund og erhverv og har derudover enkeltkapitler om kommunens fire hovedbyer, herunder naturligvis et Hadsten-kapitel samt lokaliteter med større betydning.

Et fint kapitel om Hadsten bl.a. med kort, foto af den gamle branstation på Vesselbjergvej og af Hadsten Kulturhus Sløjfen.

Fra 8370 er der et fint lille kapitel om bl.a. Clausholm Slot. Derudover er lokaliteter og institutioner som f.eks. Bidstrup Gods, Lyngå Præstegaard, Sløjfen, Favrskov Gymnasium, Den Jydske Haandværkerskole, Hadsten Højskole, Linjeskolen beskrevet.

Flere af egnens kirker er omtalt, naturen omkring Lysnet ved Vissing er med, ligesom også folkemindesamleren Eval Tang Kristensens ophold i Hadsten i 1880erne er omtalt.

Bogen er krydret med illustrative fotos, kort, faktabokse og tabeller og er en rigtig fin og ganske dækkende kilde til områdets væsentligste og specille særpræg og de enkelte kapitler og afsnit kan fint læses for sig. Man kan naturligvsi altid finde noget som man synes burde have været med, ligesom noget måske ikke findes aktuelt for den enkelte men i det store hele er det en fin og helstøbt beskrivende bog om Favrskov.

Bagest i bogen er der et rigtig fint kort over hele Favrskov området.

Bogen koster rundt 200 kr og kan naturligvis købes hos Bogormen i Hadsten.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler