17. juli 2024

Nye etageboliger kan være på vej i Hadsten

På gårsdagens byrådsmøde blev et lokalplanforslag for nye etageboliger langs Ågade i Hadsten Midtby sendt i offentlig høring i otte uger.

Et forslag til en ny lokalplan, som skal give mulighed for at nedrive den tidligere dagligvareforretning KIWI / Alta og erstatte den af nye etageboliger langs Ågade, blev i går behandlet af byrådet. Her blev det besluttet at sende lokalplanforslaget i otte ugers offentlig høring.

Hvis lokalplanen bliver vedtaget som fremlagt, vil det bliver muligt at etablere op til 30 lejligheder i en bygning på indtil fem etager. Der vil i forbindelse med et fremtidigt byggeri blev taget hånd om parkering til såvel boliger som butikker i området.

Forslaget har været behandlet i planudvalget, som blandt andet har stillet krav om, at etableres fælles opholdsarealer for boliger på taget af den nye bygning.

En af de to løsningsforslag for indretning af området i lokalplanforslaget for nye etageboliger i Hadsten. Det skraverede område angiver byggefeltet. Kilde: Favrskov Kommune.
Jonas Søby Pedersen
Jonas Søby Pedersen
Jonas Søby Pedersen er opvokset i Hadsten og uddannet landinspektør fra Aalborg Universitet i juni 2020. Jonas interesserer sig for byplanlægning, infrastruktur og historie, og vil derfor primært skrive om det her på siden.

Relaterede artikler