12. august 2022

Nytårshilsen fra Kommunens nye borgmester

“Livet handler om nærvær og kærlighed, omsorg og god moral. Om ordentlig – så kort kan det beskrives” fortæller Favrskov Kommunes nye borgmester Lars Storgaard til ByensNyt i sin nytårshilsen.

Livet er mange ting – og det er sjældent forudsigeligt.

Der var nok ikke mange, som for et år siden havde forestillet sig, at det skulle være mig der satte sig til rette som Favrskovs nye borgmester.

Men sådan er det. Vores største glæder – og sorger – de kommer tit lidt snigende ind på en, og sådan har jeg det da også i dag. Lykkelig, ydmyg, forventningsfuld og unægteligt også en hel del stolt. At påstå mindre ville være løgn.

Jeg tror de fleste af os føler, at 2021 har budt på lidt af det meste. Glæder, ærgrelser, overraskelser, håb, skuffelser – og frustrationer. Ikke mindst coronaen har bidraget til, at alt har været lidt skævt.

Men nu skifter kalenderen, og det er et nyt år vi går ind i. Et år, som næppe bliver en ren dans på roser, men hvor jeg vil gøre mig for, at det hele glider lidt lettere i favrskov. 

Jeg kan ikke trylle – men Konservative har fået et fantastisk valg, hvor vi hele tiden har holdt os konstruktive og samarbejdsorienterede i valgkamp. Det giver mig og mit hold et godt udgangspunkt for at sikre, at den linje kan fortsætte med mig som borgmester. 

Jeg vil knokle for en kommune i balance, og fra borgmesterkontoret ikke alene tænke på de nuværende generationer af borgere i Favrskov, men føre en politik og lede en kommune, så vi kan sikre kommende generationer de samme – eller bedre – vilkår, end vi har haft. 

Vi skal sikre trygheden i kommunen. Man skal kunne føle sig tryg hver dag – i sin hverdag, i sit eget hjem og når man færdes på gaden. Og det skal gælde for alle i Favrskov, fra vuggestue til plejehjem og hvad enten man bor i nord, syd, øst eller vest – så skal kommunen være sikker og tryg at bo i. 

Vi skal have frihed i centrum. Frihed, så vores medarbejdere kan løse deres opgaver bedst muligt. Frihed til at vælge selv – om det er private- eller offentlige tilbud. Frihed til at leve og dyrke det gode liv, i vores smukke kommune.

Favrskov skal være en attraktiv kommune at bosætte sig i – hvad enten man er virksomhed, tilflytter, fastboer eller firbenet.

Vi skal tage hånd om de klima-, miljø- og biodiversitetsudfordringer, som vi helt åbenlyst har

Vi skal tænke i kvalitet, bæredygtighed og sikre en god balance mellem land og by, og føre en aktiv og attraktiv erhvervspolitik, så vi får råd til velfærden.

Vejen foran os er ikke let – men jeg glæder mig til at betræde den sammen med jer alle!

Godt nytår

Relaterede artikler