14. juli 2024

Østervangskolen bliver genbrugsKLOGE

Flere skoler i Favrskov, herunder Østervangskolen i Hadsten, er for tiden med i et projekt der hedder genbrugsKLOG, der er lavet i et samarbejde med Den Jyske Håndværkerskoles plasmagerafdeling og Favrskov Forsyning.

Projektet har til formål at kigge på mulighederne for at genanvende plastik, herunder plastlåg fra mælkekartoner, og det har Østervangskolen koblet sig på.

Plastlågene samles ind for at plastmagereleverne kan omdanne dem til vognpoletter, som uddeles gratis til et arrangement og på genbrugspladserne i Klimaugerne. På den måde bliver plasten fra Favrskov genanvendt til nye produkter til borgerne i Favrskov.

– Det er en god måde at vise eleverne, hvordan de i deres egen hverdag kan bidrage til noget. Jeg synes det er vigtigt, at man får set, at det børnene selv gør, det gør en forskel, fortæller Anne Ørskov, lærer for 3.A til favrskovforsyning.dk. og eleverne i 3.A tilføjer:

– Det er godt for miljøet at samle mælkelåg. Der går miljøsvin rundt og ikke engang kan finde ud af at smide det i skraldespanden – cigaretskodder og sådan noget. Det er helt åndssvagt. Også for en selv. Både for en selv og for jordens skyld, pointerer elever i 3.A.

Med indsamlingen lærer 3. A. blandt andet om kredsløb og vejen fra indsamling til nye produkter, og der er gode ideer til, hvad plasten kan blive til:

– Vi genbruger mælkelåg. De bliver brændt og hakket og de kan blive lavet om til nye stole og trøjer og sådan noget. Og sadler til cykler, fortælller eleverne i 3.A.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler