19. maj 2024

OPLEV VERDEN – studer udenlands, vær en del af den lokale kultur og udvid din horisont.

Er du mellem 15 og 18 år så har du chanen for at tilmelde dig Rotary Danmarks udvekslingsstudentprogram.

Hadsten Rotary Klub udsender hvert år en til to udvekslingstudenter til et andet land oftest i Asien, Sydamerika, Australien eller USA.

 En rejseoplevelse for livet

Kunne du tænke dig at få uforglemmelige oplevelser, møde nye venner og opleve andre kulturer, så er Rotarys 1-årige (Long Term) udvekslingsprogram måske noget for dig.

Som udvelskingsstudent med Hadsten Rotary Klub kan du gå på high school et år i udlandet som oftest på et andet kontinent. Du bor privat hos forskellige familier og du får mulighed for at mødes med andre udvekslingsstudenter og ikke mindst de lokale unge, der bor i den by du er i.

Anders Tromholt (Foto: Kiropraktisk Klink, Hadsten)

Du skal være opmærksom på, at du skal søge i god tid (ofte et helt år forud for udsendelsen). Du må være fyldt 16 år, men ikke 18 år pr. den 31. december i udrejseåret. Hadsten Rotary Klub hører gerne fra dig allerede nu, hvis det er noget du kunne tænke dig.

Hvis det er noget for dig kan du kontakte Hadsten Rotaryklub her.

“Og i Hadsten Rotary Klub har ungdomsudvekslingen altid haft højt priotritet” fortæller han. Derfor har vi næsten hvert år haft to studerende ude og de kommer allesammen hjem med oplevelser for livet og fortæller om, at de har været igennem en stor personlig udvikling på turen og at de har skabt masser af nye internationale venskaber”.

Anders Tromholt, der er kiropraktor i Sundhedshuset i Hadsten har titel af consellor i Hadsten Rotary Klub. Dermed er han den, der forestår kontakten og udvekslingsprogrammet fortæller, at traditionen med at sende udvekslingstudenter ud har stået på siden 40’erne, men oversøisk først fra slutningen af 60’erne.

Han fortæller endvidere, at man meget gerne må henvende sig allerede nu her i foråret 2024, for at få alt det administrative på plads i løbet af sommer og efterår 2024, så man kan udrejse i sommeren 2025.

Som ansøger skal du:

  1. være fyldt 16, senest den 15. august i udrejseåret men må ikke være fyldt 18 år. Visse lande (Australien, New Zealand og Canada) har særlige alderskriterier.
  2. have afsluttet Folkeskolens afgangsprøve, 1 eller 2 år på gymnasium eller tilsvarende.
  3. skolemæssigt være i klassens bedste tredjedel.
  4. være udadvendt og villig til at indordne sig under de vilkår, som er gældende for Youth Exchange Students i værtslandet.

Dine forældre skal:

  1. betale et beløb til programmet, på ca. 55.000 kr. Beløbet dækker flyrejse, forsikring, orienteringsmøder samt dele af programmets administrationsomkostninger,
  2. sørge for pas og visum til den unge,
  3. i enhver henseende sørge for ansøgerens påklædning, herunder købe den blazer, der hører til det danske program,
  4. om nødvendigt supplere det beløb som værtsklubben udbetaler den unge i lommepenge. Beløbet, der udbetales af værtsklubben, svarer ca. til 750,- kr. i købekraft i den lokale mønt.

——————————————

Formålet med Hadsten Rotary Klubs ungdomsudvekslingsprogram er:

  • at fremme international forståelse ved at gøre det muligt for unge at opholde sig i fremmede lande som “ambassadører for goodwill og international forståelse”
  • at gøre det muligt for unge gennem et års ophold i fremmede lande at opleve andre folkeslags levevis, følge deres skikke og skoleundervisning i omgivelser, der er helt forskellige fra deres hjemlige forhold
  • at modne de unge og udvide deres horisont ved at leve sammen med og indordne sig under folk af en anden kultur, religion, race og ved personligt
  • at måtte klare sig i dagligdagen under helt nye vilkår
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler