24. maj 2024

På fredag fester de unge i Hadsten

På fredag er der for anden gang fest for de unge der går i fjerde, femte eller sjette klasse i Hadsten og omegn, når Party456 åbner dørene for godt 340 unge mennesker.

Den første fest under navnet Party456 foregik i efteråret 2019, og var så stor en succes, at man havde mod på mere, og derfor er der på fredag linet op til fest og farver i Hal 2 i HKIC ved Hadsten Skole. Denne gang er der solgt godt 340 billetter, så det kunne godt se ud til, at festen er noget der har manglet for de mellemste klassetrin.

ByensNyt.dk tog en snak med “bagmanden” til festen, Jan Moesgaard, der har været initiativtager til festen, og han er svært tilfreds med udviklingen.Han glæder sig over, at det ikke kun var ham, der havde savnet et tilbud til de mellemste klassetrin, og ser frem til, at kunne præsentere endnu en fest, denne gang med et endnu større setup.

“Jeg havde på det tidspunkt, hvor idéen kom, en datter der skulle til at starte i fjerde klasse, og tænkte at det var ærgerligt, at der ikke var et tilbud for hendes aldersklasse i forhold til at feste sammen med vennerne. Derfor gik jeg i gang med at undersøge mulighederne, og fik som det første Hadsten Håndbold med på idéen, og efterfølgende også Hadsten Skole, der stillede Festsalen til rådighed”, fortæller Jan Moesgaard til ByensNyt.dk.

Men en fest af den størrelse, skal jo også have frivillige til at sørge for, at det hele forløber godt og at der er styr på alt det praktiske både før, under og efter festen, og også her, havde Jan succes med at få folk engageret. Samtidig er festen vokset så meget, at man er rykket over i Hal 2, hvilket giver nogle helt andre muligheder.

“Jeg fandt fra start af nogle ressourcepersoner, der har budt ind med forskellige ting i opstarten, og har samtidig fået flere sponsorer med på vognen. Der ud over var det også vigtigt at finde et godt diskotek, og så har det vist sig, at rigtigt mange gerne ville hjælpe til med festen, så vi sidste gang var 25 voksne på selve aftenen”, fortæller han og fortsætter:

“Ved første fest havde vi en selfieboks, som var en kæmpe succes, så den har vi selvfølgelig også denne gang. Vi har også fået mulighed for at leje en rodeogris, så der bliver nogle forskellige ting at lave, udover at danse i Hal 2. Vi har de to gymnastiksale som en slags skolegård, så her kan man boltre sig, hvis man lige skal have en pause for musikken. Det er vigtigt at understrege, at vi er ikke sat i verden for at lave overskud, men udelukkende for at skabe et brag af en fest for de unge, så der er ingen der skal tjene på det her”

Der er lukket for billetsalget, men efter planen kommer der en fest mere inden sommerferien, så nåede man det ikke denne gang, så kommer der altså en chance mere inden for overskuelig fremtid.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler