24. maj 2024

Pigen med knogler af glas

Hadsten Rotary Klub havde d.6. november besøg af Marie Holm Laursen, der er kendt som “Pigen med knogler af glas” bl.a. kendt fra TV-2 dokumentaren: “Glaspigen med jernviljen”. Marie er født med en meget sjælden form for knogleskørhed: Hendes knogler brækker lige så let som glas, og blot et fald fra kørestolen kan tage livet af hende. Marie har oplevet at brække en arm, et ben eller en anden knogle mellem 500 og 1.000 gange – ingen kender det præcise tal – og hendes krop er fyldt med stænger og skruer, der holder hende sammen.

Præsident i Hadsten Rotary Klub Anders G. Christensen fortalte efter foredraget om sin oplevelse: “Marie har tre visioner som hun på flot og livsbekræftende vis formidlede. For Marie er livsglæde et valg vi tager, og så handler det om at se muligheder fremfor begrænsninger, og ikke mindst at få nedbrudt fordomme. Et rigtig tankevækkende og livsbekræftende indlæg.”

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler