18. maj 2024

Pinsestemning i engen

Trods flere dage med regn og blæst viste vejret sig fra sin pæne side da der 2. pinsedag blev afhodt friluftsgudstjeneste i Lilleåparken.

Da man for to år siden afholdt pinsegudstjeneste samme sted var det med farverige udsprungne rhododendronbuske som bagtæppe. I år måtte vi nøjes med enkelte udsprugne blomster der blev anvendt som pynt på det flotte træalter, der var bygget af KFUM-spejderne, men det var også rigtig fint.

Omkring 70 sognebørn, fire sognepræster, kirkesanger Stine Elbæk Gomard, organist kristine Lund-Olesen og repræsentanter fra Lyngå Folkekor havde trodset vejret og var mødt op til en hyggelig formiddag i engen.

Lyngå Folkekor stemte godt i ved fællessalmerne og gav også selv to numre ved friluftsgudstjenesten. En flot fremført flerstemmig engelsk kanon oversat til dansk og til sidst Albertesangen Lyse Nætter i et dejligt arrangement.

Alle fire præster Anne, Marie, Lise og Mette tog del i pinseprædikenen og til trods for at den indledende salme “I al sin glans nu stråler solen” måske på dagen var en sandhed med modifikationer blev der sunget fint med.

Der blev taget fine coronahensyn og selv nadveren var coronavenlig. Kirketjeneren John og kirkemedarbejder Rasmus uddelte små bægre med nadver til alle deltagere, så man kunne deltage, hvis man havde lyst.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler