28. maj 2023

Anders G. vil være regionsrådsformand

Ved kommunalvalget i 2017 forsøgte Venstre at vinde posten som formand for regionsrådet i Midtjylland med den tidligere borgmester i Ikast Kommune, Carsten Kissmeyer, som spidskandidat. Ved næste års regionsvalg kan det meget vel blive en anden tidligere borgmester, der kaster sig ind i kampen om formandsposten. 

Den tidligere borgmester i Favrskov Kommune, Anders G. Christensen, har i hvert fald på baggrund af en række opfordringer meldt sit kandidatur til posten som Venstres spidskandidat.

“Et stærkt og trygt, offentligt sundhedsvæsen er en af de vigtigste grundsten i vores fælles velfærdssamfund. Det er vigtigt for os alle som danskere. For mig er det vigtigt, at vi hele tiden arbejder på, at det er patienten, der sættes i centrum og dermed mennesket foran systemet.  Vi har i Region Midtjylland et godt sundhedsvæsen, men der er mange steder, det kan og skal gøres bedre”, siger Anders G. Christensen. 

Han har været byrådsmedlem for Venstre i Hadsten og Favrskov Kommuner siden 1994 og var i årene 2002-2010 valgt som borgmester. Siden folketingsvalget 2019 har Anders G. Christensen været førstesuppleant til Folketinget, og han lover i en pressemeddelelse at bruge sine vågne timer på at arbejde for et endnu bedre sundhedsvæsen i Region Midtjylland, hvis han bliver valgt. 

“Alt for mange patienter oplever fortsat at falde mellem to stole, når de har brug for pleje og behandling. Alt for mange oplever fortsat at skulle rejse langt for selv simple behandlinger, som kunne håndteres langt tættere på den enkelte dansker. Og alt for mange oplever, at vores dygtige medarbejdere i sundhedsvæsenet bruger deres tid forkert i stedet for på det arbejde, som de brænder for. Det er ikke i orden, og der er et stort behov for at gøre noget ved det”, siger Anders G. Christensen.

 Carsten Kissmeyer, der også er folketingsmedlem, har tidligere på året meddelt, at han ikke genopstiller som spidskandidat til regionsrådet.    

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler