26. maj 2022

Bred konstituering bag den nye konservative borgmester

I en bred konstitueringsaftale har samtlige partier i Favrskov Byråd peget på Lars Storgaard fra Det Konservative Folkeparti som ny borgmester. Dermed er Lars Storgaard kommende borgmester for Favrskov Kommune fra årsskiftet.

Lars Storgaard udtaler: ”Det er med stor ydmyghed, taknemmelighed – og stolthed – at jeg sætter mig i borgmesterstolen fra januar 2022. Jeg vil arbejde hårdt for en kommune i både vækst og balance og har i sinde at være borgmester for alle i Favrskov – øst som vest, blå som rød, ung som gammel, rask som syg. Arbejdstøjet er allerede på, så vi sammen kan passe på Favrskov.”

1. Viceborgmester bliver Birgit Liin (V), som fremhæver at: ”samarbejdet om konstitueringsprocessen har været konstruktivt og dialogsøgende, hvilket lover godt for arbejdsklimaet i det kommende byråd.”

2. Viceborgmester bliver Isabell Friis Madsen (A), og hun fortsætter: ”Det er selvfølgelig med ærgrelse, at Nils Borring må afgive borgmesterposten. Vi er dog bevidste om, at vi har fået mere end hver 3. stemme og er langt det største parti. Derfor har vi en naturlig ambition om at få mest mulig indflydelse. Med 4 formandsposter i stående udvalg samt formandsposten i det særlige Børne- Unge Udvalg mener vi, at vi har et godt afsæt for at skabe resultater i det nye byråd.”

Dansk Folkeparti: ”Vi glæder os over en bred konstituering og ser frem til at lave resultater til gavn for borgerne i de næste 4 år.”

Erling Høj Sørensen fra (D): ”Som ny i byrådet glæder jeg mig til at komme i gang med arbejdet, og jeg ser frem til et godt samarbejde på tværs af partier. Jeg er meget stolt over den tillid, vi er blevet vist af vælgerne, og er klar til at tage ansvar.

Thake Cordt (Ø): ”Jeg ser frem til samarbejdet om at sikre en kommune i balance, og håber ellers på at kunne fastholde det øvrige byråd på de grønne løfter, der er givet i valgkampen.”

Søren Frandsen (F) understreger at: ”Det er glædeligt med en bred konstituering, og jeg har til sinde at holde Lars op på ønsket om brede samarbejder – og den grønne omstilling.

Torben Christensen (R): ”Jeg er utroligt glad for at vælgerne har givet os i Radikale Venstre en plads i byrådet, og med konstitueringen ser jeg frem til at indtræde i et byråd, som vægter et bredt samarbejde henover midten, og jeg vil arbejde hårdt for, at vi sammen finder grønne løsninger i Favrskov.”

Med konstitueringsaftalen underskrevet, er vejen banet for den kommende byrådsperiode. Lars Storgaard, kommende borgmester afslutter: ”Nu venter det konstituerende byrådsmøde til december, og så glæder jeg mig ellers til, at vi alle sammen finder en god samarbejdsform, så vi kan være den kommune, som vores borgere forventer og fortjener.”

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler